Infertilitetsbehandling

Infertilitetsbehandling består av flere ulike metoder vi kan hjelpere dere med hvis dere sliter med å bli gravid. Den meste kjente metoden er kanskje prøverørsbehandling, men noen ganger er det også aktuelt med noe som kalles inseminasjonsbehandling.

Prøverørsbehandling er en metode der kvinnen stimuleres med hormoner slik at hun produserer flere egg. Eggene hentes ut og befruktes i laboratoriet. Etter noen dager føres et befruktet og delt egg (embryo) tilbake til livmoren.

Hvis mannen har kraftig nedsatt sædkvalitet bruker vi en befruktningsmetode som kalles mikroinjeksjon. Da gir vi sædcellen litt ekstra hjelp ved å injisere den direkte inn i egget.

Ofte får vi flere befruktede og delte egg av god kvalitet ved infertilitetsbehandling. Vi setter normalt tilbake ett, mens de resterende fryses ned. Disse kan vi tine og sette tilbake i senere naturlig eller lett stimulert syklus. Dette kalles FER (tilbakesetting av fryste tinte embryo).

Slik hjelper vi dere med infertilitetsbehandling

Enten dere i første omgang kun ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten, eller dere tror eller vet dere har behov for hjelp, har vi et tilbud for dere.

En fruktbarhetssjekk er et lav-terskel tilbud for deg som har forsøkt å bli gravid en stund uten å lykkes. Du kan også bare ønske å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten fordi du er bekymret, eller ønsker å vite mer om din fruktbarhet for å bedre kunne planlegge når dere skal få barn.

Under fruktbarhetssjekken kan man finne ut at det er behov for behandling for å bli gravid, og da har vi et tilbud om assistert befruktning.

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning siden 1997. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

(Gynekolog Terje Sørdal)

Terje Sørdal

Gynekolog og medisinsk ansvarlig
inger2

Inger Øverlie

Gynekolog og daglig leder Oslo
olav_medicus_photo_wil_lee-wright_mg_6140

Olav Andre Klefstad

Gynekolog og daglig leder Stavanger

Fant du ikke det du lette etter?

Pasienthistorier

Spørsmål og svar