Få svar – sjekk fruktbarheten

Hva er en fruktbarhetssjekk?

Fruktbarhetssjekken gir svar på hvordan det står til – og hva som eventuelt er neste steg. 

Denne sjekken er også første steg for dere som skal ha assistert befruktning, slik at vi finner det beste behandlingsløpet for nettopp dere. 

Har dere opplevd å ikke bli tatt på alvor tidligere? Det vil våre ansatte gjøre. Grundighet er nemlig vår filosofi. Med andre ord: Vi undersøker det som må til for å gi dere tryggheten og svarene dere søker.

Hvem er fruktbarhetssjekken for?

Dette er et tilbud for dere som

 • lurer på hvorfor dere ikke blir gravide
 • er to kvinner som ønsker barn og skal ha behandling
 • er en singel kvinne som ønsker barn og skal ha behandling
 • ønsker å fryse eggene dine
 • er nysgjerrig eller bekymret over egen fruktbarhet
 • ønsker å planlegge

Bli tatt på alvor

Skreddersydd Sjekk

At vi gjør dette hver dag, er en trygghet for dere. Få svar på spørsmål og slipp usikkerhet og unødvendige bekymringer.

Skreddersydd sjekk

Kunnskap Gir Trygghet

Få alle undersøkelser og prøver på ett sted. Fruktbarhetssjekken er grundig og tilpasset deres utgangspunkt og historikk

Råd om veien videre

Rad Om Veien Videre

Eksperter med mer enn 20 års erfaring gir ikke bare råd om neste steg, men hjelper dere i gang med eventuell behandling.

Hva koster det?

Prisen vil avhenge av hvor mye som må undersøkes, men man må regne med fra  2 900,– for et et par. For enkeltpersoner er prisene fra 1500,– for mann og 1900,- for kvinner. Se prislisten for mer info om hva som er inkludert.

Få svar – bestill fruktbarhetssjekken i dag

Fortell oss litt mer om deg eller dere og vi kommer tilbake med forslag tidspunkt og prosess. 

Book time i dag

Fryse ned egg?

Ønsker du å fryse ned eggene dine? Les mer om tilbudet her. 

Hva sier pasientene?

 • Den intime atmosfæren hos Medicus gir følelsen av å komme ”hjem” til noen, i stedet for å være på en institusjon. Selv om vi hadde både opp- og nedturer i behandlingen, følte vi at støtten og optimismen over å kunne lykkes, alltid var i fokus.

  Kristin og Thor Martin
 • Det ble noen forsøk på oss før vi lykkes, men grunnen til at vi orket å prøve så mange ganger, var helt enkelt at vi følte oss så godt ivaretatt på Medicus at vi ikke hadde lyst til å gi oss. Nedturene ble korte, oppturen heter Benjamin og våkner klokka fem på morgenen, har fått ei tann og ruller rundt på gulvet som en mikrofiber-mopp.

  Merete, Geir Morten og Benjamin.
 • Uansett hva vi har lurt på er vi blitt tatt på alvor, og det betyr veldig mye når man går gjennom denne behandlingen. For oss har den gode oppfølgingen vi har fått gjort en vanskelig situasjon litt lettere.

  Foreldre til en ICSI-jente
 • Har inntrykk av at de jobber veldig profesjonelt og har lang erfaring med prøvere. Det at du kunne ringe når som helst hvis du var usikker på noe, ga oss en ekstra trygghet da det er en del å sette seg inn i fra starten av.

  Ingrid Julia og Are
 • Vi kan absolutt anbefale behandling hos Medicus. Vi har vært der flere ganger og mottakelsen, informasjon og behandling er helt upåklagelig. De som jobber der må nok være blant de mest profesjonelle innen sitt fagområde. Man blir møtt med vennlighet uansett når man tar kontakt.

  Gulli Victoria og Terje
 • I have experienced treatment in the clinic as highly professional, and have met with very personal and considerate attitude from the staff. The clinic is welcoming and radiates with a cozy atmosphere that puts visitors at ease.

  Anonym

Ofte stilte spørsmål

Hvordan foregår undersøkelse av kvinnen?

Vi tilpasser alltid fruktbarhetssjekken til dine behov, men normalt inneholder fruktbarhetssjekken:

 • Blodprøver for å kartlegge hormonnivåer (blant annet AMH og FSH), generell helsetilstand og smitterisiko.
 • Sykdomshistorikk
 • Gynekologisk undersøkelse
 • Ultralydundersøkelse av livmoren og eggstokkene
 • Undersøkelse av egglederfunksjon
Hvordan foregår undersøkelse av mannen?

Undersøkelsene som utføres:

 • Sædundersøkelse ved sædlaboratorium
 • Ved redusert sædkvalitet tas også hormonprøver
 • Noen ganger vil det også foretas undersøkelse av ytre kjønnsorganer, spesielt testiklene og sædstrengen, samt prostatakjertelen med tanke på infeksjon eller knuter

På Medicus har vår sædanalyse blitt laget for å vurdere ikke bare at du har sædceller, men også faktorer som kan påvirke kvaliteten på sædcellene dine. Fra disse resultatene kan vi lage en behandlingsplan for å potensielt bedre din sædkvalitet og gi deg det aller beste utfallet. Du kan lese mer om sædprøve og sædanalyse her.

Man må være seksuell avholden i minimum 2 dager, men ikke lengre enn 3 dager, før prøven skal avgis. For kort eller for lang avholdenhet påvirker prøven og bedømmingen. Du kan ta prøven på klinikken eller hjemme. Hvis du tar den hjemme, kan du kjøpe prøveglass/uringlass på apotek. I tillegg må vi ha den innen 30 minutter etter at prøven er tatt og den bør oppbevares varmt i transport til klinikken, f.eks. i armhulen.

Hva hvis vi bor langt unna deres klinikker?

Vi kjenner og samarbeider med gynekologer de fleste steder i landet og kan ofte legge opp et opplegg hvor prøvetaking og fysiske undersøkelser kan gjøres i nærheten av der dere bor. Dette kombinerer vi gjerne med en digital konsultasjon hvor vi planlegger dette sammen. 

Hvem gjør undersøkelsen?

Undersøkelsene blir utført av en av våre erfarne gynekologer. Testene som er tatt blir analysert på labben av våre embryologer.

Hva om vi har vært på utredning/fruktbarhetssjekk et annet sted?

Noen opplever at de ikke alltid har fått gode svar tidligere, selv om man har gjennomgått en fruktbarhetssjekk/utredning. Da er dere velkommen til en ny vurdering hos oss.

Vet dere at dere ønsker behandling og har tatt en sjekk tidligere kan vi normalt bruke resultatene fra disse uten at dere trenger gjøre en ny sjekk. I noen tilfeller, hvis det er lenge siden prøvene ble tatt, må vi be om en ny hormonprøve av kvinnen eller en ny sædprøve av mannen, slik at vi har de opplysningene vi trenger for å starte selve behandling.

Hvor henvender jeg meg for å ta de nødvendige blodprøvene

Blodprøvene kan du ta hos oss, på fastlegekontoret eller på laboratoriet på sykehuset. Det er normalt ikke nødvendig å bestille time for å få tatt blodprøver.

Hvor lang tid tar fruktbarhetssjekken?

Selve konsultasjonen tar bare 30-60 minutter. Har dere tatt blodprøve og eventuelt sædprøve på forhånd vil alle svar normalt foreligge på denne konsultasjonen og dere vil få svar og råd samme dag.

Hvor lang ventetid er det på fruktbarhetssjekken?

Vi har kort ventetid for å komme til en fruktbarhetssjekk. Hos oss kan dere starte når dere selv ønsker det.

Kan fruktbarhetssjekken gjøres digitalt?

Ja, den innledende praten kan gjøres digitalt. Da planlegger dere veien videre med eventuelle fysiske undersøkelser i tillegg. Les mer om digitale konsultasjoner her. 

Hvorfor gjøre fruktbarhetssjekk hos dere?

Det er mange grunner til å velge å få hjelp med barneønske hos oss. Vi har skrevet en artikkel om dette her.

Få svar – bestill fruktbarhetssjekk i dag

Fyll ut skjemaet nedenfor, for å komme i gang


-
+47