Få svar – sjekk fruktbarheten

Hva er en fruktbarhetssjekk?

Fruktbarhetssjekken gir svar på hvordan det står til – og hva som eventuelt er neste steg. 

Denne sjekken er også første steg for dere som skal ha assistert befruktning, slik at vi finner det beste behandlingsløpet for nettopp deg eller dere. 

Har dere opplevd å ikke bli tatt på alvor tidligere? Det vil våre ansatte gjøre. Grundighet er nemlig vår filosofi. Med andre ord: Vi undersøker det som må til for å gi dere tryggheten og svarene dere søker.

Hvem er fruktbarhetssjekken for?

Dette er et tilbud for dere som

Bli tatt på alvor

Skreddersydd Sjekk

At vi gjør dette hver dag, er en trygghet for dere. Få svar på spørsmål og slipp usikkerhet og unødvendige bekymringer.

Skreddersydd sjekk

Kunnskap Gir Trygghet

Få alle undersøkelser og prøver på ett sted. Fruktbarhetssjekken er grundig og tilpasset deres utgangspunkt og historikk.

Råd om veien videre

Rad Om Veien Videre

Eksperter med mer enn 20 års erfaring gir ikke bare råd om neste steg, men hjelper dere i gang med eventuell behandling.

Hva koster det?

Prisen vil avhenge av hvor mye som må undersøkes. 

Se prislisten for mer info om hva som er inkludert.

Få svar – bestill fruktbarhetssjekken i dag

Fortell oss litt mer om deg eller dere og vi kommer tilbake med forslag tidspunkt og prosess. 

Book time i dag.

Fryse ned egg?

Ønsker du å fryse ned ubefruktede egg? Finn ut mer om tilbudet her.

Ofte stilte spørsmål

Vi tilpasser alltid fruktbarhetssjekken til dine behov, men normalt inneholder fruktbarhetssjekken:

  • Blodprøver for å kartlegge hormonnivåer (blant annet AMH og FSH), generell helsetilstand og smitterisiko.
  • Sykdomshistorikk
  • Gynekologisk undersøkelse
  • Ultralydundersøkelse av livmoren og eggstokkene
  • Undersøkelse av egglederfunksjon

Undersøkelsene som utføres:

  • Sædundersøkelse ved sædlaboratorium
  • Ved redusert sædkvalitet tas også hormonprøver
  • Noen ganger vil det også foretas undersøkelse av ytre kjønnsorganer, spesielt testiklene og sædstrengen, samt prostatakjertelen med tanke på infeksjon eller knuter

På Medicus har vår sædanalyse blitt laget for å vurdere ikke bare at du har sædceller, men også faktorer som kan påvirke kvaliteten på sædcellene dine. Fra disse resultatene kan vi lage en behandlingsplan for å potensielt bedre din sædkvalitet og gi deg det aller beste utfallet. Du kan lese mer om sædprøve og sædanalyse her.

Man må være seksuell avholden i minimum 2 dager, men ikke lengre enn 3 dager, før prøven skal avgis. For kort eller for lang avholdenhet påvirker prøven og bedømmingen. Du kan ta prøven på klinikken eller hjemme. Hvis du tar den hjemme, kan du kjøpe prøveglass/uringlass på apotek. I tillegg må vi ha den innen 30 minutter etter at prøven er tatt og den bør oppbevares varmt i transport til klinikken, f.eks. i armhulen.

Vi kjenner og samarbeider med gynekologer de fleste steder i landet og kan ofte legge opp et opplegg hvor prøvetaking og fysiske undersøkelser kan gjøres i nærheten av der dere bor. Dette kombinerer vi gjerne med en digital konsultasjon hvor vi planlegger dette sammen.

Undersøkelsene blir utført av en av våre erfarne gynekologer. Testene som er tatt blir analysert på labben av våre embryologer.

Noen opplever at de ikke alltid har fått gode svar tidligere, selv om man har gjennomgått en fruktbarhetssjekk/utredning. Da er dere velkommen til en ny vurdering hos oss.

Vet dere at dere ønsker behandling og har tatt en sjekk tidligere kan vi normalt bruke resultatene fra disse uten at dere trenger gjøre en ny sjekk. I noen tilfeller, hvis det er lenge siden prøvene ble tatt, må vi be om en ny hormonprøve av kvinnen eller en ny sædprøve av mannen, slik at vi har de opplysningene vi trenger for å starte selve behandling.

Blodprøvene kan du ta hos oss, på fastlegekontoret eller på laboratoriet på sykehuset. Det er normalt ikke nødvendig å bestille time for å få tatt blodprøver.

Selve konsultasjonen tar bare 30-60 minutter. Har dere tatt blodprøve og eventuelt sædprøve på forhånd vil alle svar normalt foreligge på denne konsultasjonen og dere vil få svar og råd samme dag.

Vi har kort ventetid for å komme til en fruktbarhetssjekk. Hos oss kan dere starte når dere selv ønsker det.

Ja, den innledende praten kan gjøres digitalt. Da planlegger dere veien videre med eventuelle fysiske undersøkelser i tillegg. Les mer om digitale konsultasjoner her.

Det er mange grunner til å velge å få hjelp med barneønske hos oss. Vi har skrevet en artikkel om dette her.

Få svar – bestill fruktbarhetssjekk i dag

Fyll ut skjema nedenfor for å komme i gang 


-
+47