Overgangsalderplager

Symptomer, plager og hjelp i overgangsalderen hos kvinner

Selv om du er i overgangsalderen, skal du ikke trenge å plages. Mange tror dessverre det, og søker ikke hjelp de ikke vet finnes.

Hos oss har vi lang erfaring med å utrede, veilede og hjelpe kvinner med å minske og bli kvitt plager under overgangsalderen, også kalt menopause.

Nasjonalt team, anerkjent ekspertise

Hos Medicus finner du dyktige gynekologer ved alle våre klinikker som har ekspertise på overgangsalderen.  En av de som har jobbet lengst med dette i landet er Inger Øverlie som til daglig jobber ved klinikken vår i Oslo. Hun tok sin doktorgrad innen fagfeltet og er en mye brukt kilde for media innen denne tematikken.

Som ved våre andre fagfelt jobber klinikkens leger sammen om vanskelige problemstillinger, slik at våre pasienter fra hele landet får dra nytte av blant annet Dr. Øverlies kunnskap uansett hvor de bor.

 

Snakk med oss om du har overgangsaldersplager. Vi har dyktige gynekologer i både Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen innen denne tematikken.

Ofte stilte spørsmål

Overgangsalderen, ofte kalt menopausen, er perioden før og etter siste menstruasjonsblødning, og inntreffer vanligvis i 45-55 års alderen. Da forsvinner kjønnshormonet østrogen, og mange opplever ulike grader av plager som disse:

 
  • Hetetokter og svettetokter
  • Blødningsforstyrrelser
  • Forandringer i slimhinner
  • Psykiske symptomer, som nedstemthet, søvnløshet og dårligere konsentrasjon

Den hormonelle forandringen påvirker også skjelettet. Det kan føre til lavere beinmasse og i noen tilfeller benskjørhet, noe du bør være obs på om du har benskjørhet i familien. Behandling kan også motvirke det.

Mange får god hjelp av hormonbehandling i form av preparat eller plaster, og det forskyver ikke plagene til senere, slik mange tror. Vi har også lokal behandling mot plager med slimhinneforandringer. 

MedicusPodden om overgangsalderplager

I andre episode av MedicusPodden får dere høre mer om overgangsalderplager med vår erfarne gynekolog, Inger Øverlie.

Digital konsultasjon – et godt alternativ

For deg som bor langt unna eller i første omgang bare ønsker å ta en prat med en av våre spesialister kan du også be om en digital konsultasjon.