Medicus – en gaveeske med hjerterom.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Min skildring av første møte med Medicus sine nye lokaler, fra et terapeutisk ståsted.

Jeg har ei venninne som en gang sa, « Tone, vet du at det er en egen hjerteenergi i Trondheim ?. «Nei», sa jeg. « Jo, du skjønner, Trondheim er hjertet av Norge, der er det god hjerteenergi», sa hun.

Så var jeg igjen på vei til Trondheim. Etter en flytur på 45. min fra Gardermoen til Værnes og deretter en kort busstur til Solsiden, skulle jeg nå endelig få mulighet til å se Medicus sine nye lokaler.

Her skal jeg med mitt engasjement, faglig kunnskap og egenerfaring veilede og støtte ufrivillig barnløse. Et tilbud som er en del av behandlingen. Dette er helt unikt i Norge!

Jeg fant raskt frem til Beddingen 8. og tok heisen opp i 4.etg. Da jeg entrer lokalet var det flere ord som dukker opp i hodet mitt; nytt, moderne, harmonisk, rolig, innbydende og flott!

Som terapeut har jeg mange tanker om ivaretakelse av ufrivillig barnløse. Deres uro, refleksjoner, spenning, håp, lengsler, ønske og håp, har jeg lyst til å ramme inn i den fineste gavepakning.

Slik opplevde og opplever jeg Medicus sine nye lokaler, som en gavepakning.

Jeg skimtet noen som satt på venterommet, de satt skjermet og ikke på «utstilling». Lyst treverk omringer og skjermer venterommet, som i bølgedaler bortover gangen.[/vc_column_text][vc_single_image image=»444″ img_size=»medium»][vc_column_text]Jeg ble møtt av smilende, stolte, dyktige og omsorgsfullt personalet og ledelse.  Jeg tenkte at med deres engasjement, støtte og hard jobbing opp mot behandling av barnløse, så fortjener de hvert skritt og åndedrag de tar i disse flotte nye lokalene.

Farger og bilder preget veggene. Møblene henvendte seg til meg i sterke lekende farger og stod klare til å støtte og bære pasientene på best mulig måte gjennom behandling som kan gi de ønskebarnet.

Jeg ble vist til kontoret jeg skulle sitte. En grå stilig sofa og en lilla innbydende stol stod lekent midt i rommet, omringet av dempede blåtonede vegger. Jeg skimtet flere slike rom. Rom til pasienter under behandling. Rom for å være i fred. Mulighet for å oppleve deler av behandlingen og prosessen som privat.

[/vc_column_text][vc_single_image image=»422″ img_size=»medium»][vc_column_text]På bordet foran meg på kontoret, stod en hjerteformet vase med stearinlys. Jeg så for meg hvordan veken sakte vil brenne ned mens par, enkelte og grupper vil sitte i rommet og dele sorger og gleder i prosessen med veiledning fra meg som familieterapeut.

Jeg satte meg ned i stolen og øynene mine hvilte på den hjerteformede vasen. Det var da setningen fra venninnen min kom til meg igjen. « Tone vet du at det er hjerteenergi i Trondheim?» Jeg kikket rundt meg og tenkte. Her er det hjerteenergi, her er det hjerterom.

Medicus sine nye lokaler er en gavepakning med hjerterom til ufrivillig barnløse.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.