Mage og tarm

Gastroskopi, koloskopi, jerninfusjon og IBS-poliklinikk

Medicus tilbyr endoskopiske undersøkelser (gastroskopi og koloskopi) ved klinikken i Trondheim. Vi tilbyr topp moderne utstyr og erfarne spesialister. Fra høsten 2020 har vi hatt avtale med Helse-Midt som betyr at du kan få time hos oss med henvisning fra lege. Vi er også hovedleverandør for Vertikal Helse (en del av IF) og tilbyr de korte ventetidene som er en del av avtalen. Vi tilbyr konsultasjoner på dagtid, ettermiddager og helg. Vi har 3-4 ukers ventetid og har som målsetning å holde dette uansett problemstilling. Vi tilbyr også poliklinisk oppfølging etter undersøkelser.

Fra høsten 2022 tilbyr vi nå også jerninfusjon ved jernmangel som et privat tilbud. Dette betyr at du kan booke deg time til jernbehandling hos oss, uten henvisning fra lege.

Lang erfaring

professional

Erfarne eksperter på fagfeltet sikrer deg hjelpen du trenger. 

Kort ventetid

reference_like_icon

Vi har kort ventetid og du får raskt time.

Enkel tilgjengelighet

Locations icon

Du finner oss sentralt lokalisert i Trondheim, Oslo og Stavanger. 

Undersøkelser og behandling

Gastroskopi er en undersøkelse som tar for seg munnhule, spiserør, magesekk og tolvfingertarm. Undersøkelsen gjennomføres ved symptomer som gir mistanke om sykdommer i disse organene.

 
Koloskopi er undersøkelse hvor endetarm, tykktarm og av og til nederste del av tynntarm undersøkes. Undersøkelsen gjennomføres ved symptomer som gir mistanke om sykdommer i disse organene.
 

Jerninfusjon er en behandling for deg som lider av jernmangel og lav blodprosent. Behandlingen gjennomføres etter en sjekk av blodprøver som kartlegger blodprosenten, ferritinnivå, jernmetning og størrelsen på de røde blodcellene dine. Hvis nivåene dine er for lave hjelper vi deg tilbake på riktig nivå. 

IBS-poliklinikk ved Medicus har fokus på oppfølging av klinisk ernæringsfysiolog (KEF). For 30 % til 40 % har kost og diettråd / FODMAP vist å ha en betydelig påvirkning på pasientens symptombyrde. Derfor er dette et viktig punkt i vår oppfølging. Før man starter i behandling hos KEF, ønsker vi at pasienten skal være utredet hos spesialist. Dette innebærer avklarende blodprøver, endoskopi og eventuelt radiologiske undersøkelse.  

Endring av time

Hvis du ønsker å bytte time ta kontakt per telefon eller skriftlig kontakt så hjelper vi deg med dette. Avtaler må byttes innen 48 timer før undersøkelse ellers vil det påløpe egenandel med mindre det foreligger akutt sykdom. Hvis man ikke tar kontakt og ikke møter til undersøkelse kan det påløpe ikke-møtt gebyr på 1175kr. 

Prisliste

Per 01.04.2022:

Gastroskopi og koloskopi

Egenandel: 375kr (går på frikort)

Forbruksmateriell i  forbindelse med undersøkelse: 75kr (dekkes ikke av frikort)

Jerninfusjon

Behandling: 2890,- (inkludert kontrollblodprøver)

Blodprøve i forkant av behandling: 290,-

Klinisk ernæringsfysiolog

Førstegangskonsultasjon: 1500,-

Oppfølgingskonsultasjon: 1000,-