Hvordan bli gravid?

Opplever du vanskeligheter med å bli gravid? Du er ikke alene, faktisk møter ett av syv par på utfordringer knyttet til hvordan bli gravid. Årsakene til at et par ikke blir gravid kan være flere. Kvinnen kan for eksempel ha skadete eller blokkerte eggledere, få egg igjen eller lav kvalitet på de eggene som er igjen. Mannen kan ha nedsatt sædkvalitet.

Heldigvis finnes det hjelp for de fleste.

Det fins hjelp når du ikke blir gravid

Enten dere i første omgang kun ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten, eller dere tror eller vet dere har behov for hjelp, har vi et tilbud for dere som prøver å bli gravid.

En fruktbarhetssjekk er et lav-terskel tilbud for deg som har forsøkt å bli gravid en stund uten å lykkes. Du kan også bare ønske å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten fordi du er bekymret, eller ønsker å vite mer om din fruktbarhet for å bedre kunne planlegge når dere skal få barn.

Under fruktbarhetssjekken finner man noen ganger ut at det er behov for behandling for å bli gravid, og da har vi et tilbud om assistert befruktning.

Hvordan bli gravid med assistert befruktning?

Mange lurer på hvordan man blir gravid med assistert befruktning. Assistert befruktning er en prosess der man ved hjelp av medisiner stimulerer kvinnen slik at hun utviklerer flere egg. Deretter setter man eggløsningssprøyte og møter opp på klinikken for å hente ut eggene. Etter uthenting av eggene befruktes de på laboratoriet og dyrkes videre noen dager der. Deretter møter man opp på klinikken etter 2-3 dager og får et befruktet egg (embryo) satt tilbake.

Tips til hvordan bli gravid på egen hånd

Det fins mange tips til hvordan bli gravid på egen hånd, noen bedre dokumentert enn andre. Her er noen av våre tips som vi mener det kan være fornuftig å følge hvis man lurer på hva man kan gjøre selv for å bli gravid:

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning siden 1997. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

(Gynekolog Terje Sørdal)

Terje Sørdal

Gynekolog og medisinsk ansvarlig
inger2

Inger Øverlie

Gynekolog og daglig leder Oslo
olav_medicus_photo_wil_lee-wright_mg_6140

Olav Andre Klefstad

Gynekolog og daglig leder Stavanger

Fant du ikke det du lette etter?

Pasienthistorier

Spørsmål og svar