Behandling med donorsæd

Behandling med donorsæd tilbys når du er en singel kvinne som ønsker barn. Behandlingen foregår på samme måte som vanlig inseminasjon (IUI) eller prøverørsbefruktning (IVF), men sæden som benyttes til befruktning er fra en donor. Vi samarbeider med en dansk donorbank som heter Cryos. Vi tar oss av det praktiske med bestilling og frakt av spermier, og sender faktura på dette til deg.

For en behandling trenger vi 2 strå med spermier. Pris på bestilling og frakt vil variere og avhenge av kvalitet og om du ønsker en utvidet profil av donoren. I tillegg kommer utgifter til selve forsøket og medisinutgifter.

Aktuelle donorers profil
Når avtalen om behandling er inngått, fyller du ut skjema som heter “Valg av donor”. Her fører du også på donorer du ønsker at legen skal velge blant. I henhold til norsk lov må legen velge donor og kommende forelder skal ikke vite donorkoden. Dere kan gå inn på Cryos for å se på de aktuelle donorers profil. I Norge har vi kun lov å bruke ikke-anonym donor, så på hjemmesiden til Cryos må dere velge donor med NO-standard.

Ikke-anonym donor betyr at identiteten til donor blir oppbevart i et nasjonalt register. Medicus har ingen identitet på donor, kun en kode. Det er kun barnet selv, ved fylte 15 år, som har mulighet til å få vite navn på donor. Donor har ingen rettigheter overfor barnet, selv ikke om barnet velger å få vite identiteten. En donor har ikke anledning til å finne ut hvor mange graviditeter han eventuelt er opphav til. Antall barn som kan ha samme donor, er også regulert i Norge.

MedicusPodden om donorsæd

I tredje episode av MedicusPodden får du svar på mer av det man lurer på når det kommer til donorsæd.

Uforpliktende samtale

Book selv på nett, når det passer deg

Start behandlingen

Bruk vårt sikre elektroniske skjema

Fant du ikke det du lette etter?

Tilreisende til våre fertilitetsklinikker?

Les flere artikler i bloggen