IVF gravid

Mange par opplever vanskeligheter med å bli gravid på egen hånd. Dette er en vanlig og frustrerende problemstilling for mange par, men heldigvis fins det god hjelp. Du har kanskje hørt om andre som er IVF gravid? Det vil si gravid etter IVF-behandling.

IVF-behandling er en metode der kvinnen stimuleres med hormoner slik at hun produserer flere egg. Ved IVF-behandling hentes eggene ut og befruktes i laboratoriet. Etter noen dager føres et befruktet og delt egg (embryo) tilbake til livmoren, og forhåpentligvis blir hun gravid (IVF gravid).

Ofte får vi flere befruktede og delte egg av god kvalitet ved IVF-behandling. Vi setter normalt tilbake ett, mens de resterende fryses ned. Disse kan vi tine og sette tilbake i senere naturlig eller lett stimulert syklus. Dette kalles FER (tilbakesetting av fryste tinte embryo).

Hvordan blir vi IVF gravid?

Enten dere i første omgang kun ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten, eller dere tror eller vet dere har behov for hjelp, har vi et tilbud for dere.

En fruktbarhetssjekk er et tilbud for deg som ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten fordi du er bekymret eller ønsker å vite mer om din fruktbarhet for å bedre kunne planlegge når dere skal få barn. En utredning er mer grundig og tar sikte å finne årsaken til at dere ikke blir gravid. Noen gang finner man i utredningen at det er behov for behanding for å bli gravid, og da har vi et tilbud om assistert befruktning.

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning siden 1997. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

(Gynekolog Terje Sørdal)

Terje Sørdal

Gynekolog og medisinsk ansvarlig
inger2

Inger Øverlie

Gynekolog og daglig leder Oslo
olav_medicus_photo_wil_lee-wright_mg_6140

Olav Andre Klefstad

Gynekolog og daglig leder Stavanger

Fant du ikke det du lette etter?

Pasienthistorier

Spørsmål og svar