Tilsyn fra Helsetilsynet 2014

Alle fertilitetsklinikker har jevnlig tilsyn fra helsemyndighetene knyttet til ”Forskrift om håndtering av humane  celler og vev beregnet for assistert befruktning”. Denne uka ble rapporten fra Helsetilsynets siste besøk hos Medicus offentliggjort, og det ble gledelig lesning for oss her på klinikken.

Ingen avvik
Vi synes alltid det er spennende og lærerikt med tilsyn, og det er ekstra hyggelig at Helsetilsynet ikke fant noen avvik ved fertilitetsklinikken til Medicus. De skriver blant annet:

”Medicus AS har etablert et kvalitetsstyringssystem  som fremstår som en levende og integrert del av arbeidet ved IVF- laboratoriet. De ansatte har et bevisst forhold til at arbeidsflyt, egnede lokaler og utstyr i laboratoriet bidrar til kvalitet og sikkerhet ved håndtering av egg, sæd og embryo beregnet til assistert befruktning.»

Dette undersøkte de:

Helsetilsynet fant altså ingen avvik under sitt besøk på fertilitetsklinikken ved Medicus hvor de så på følgende:

  • Oppbevaring av egg, sæd og embryo
  • Sporbarhet – mulighet til å identifisere egg, sæd og embryo – fra donor til mottaker og omvendt
  • Hindring av sykdomsoverføring via egg, sæd og embryo
  • Sporbarhet – mulighet til å finne tilbake til opprinnelse og detaljer – for produkter og materialer som kommer i kontakt med egg, sæd og embryo

Les hele rapporten

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.