Storfint besøk ved Medicus – fagdag om barnløshet

Forrige torsdag var vi så heldig å ha besøk av en gruppe svært kompetente gynekologer her på Medicus. De kom reisende fra både Tromsø, Bodø og Ålesund for et faglig møte om utredning og behandling av barnløshet.

Kvelden startet med en omvisning på klinikken som vi er stolte av å vise fram.

Etter omvisningen holdt ansvarlig lege Terje Sørdal et foredrag om ulike tema innen utredning og behandling av barnløshet. Vi startet med temaet utredning og fortalte steg for steg hvordan denne prosessen foregår hos oss.

Litt om lavdosestimulering

Deretter besøkte vi kort temaet lavdosestimulering, som Terje holdt foredrag om i Oslo i forrige uke. Foredraget om lavdosestimulering kan du se her. Hovedfokus var på forskjellen mellom virkemåtene av clomifencitrat (pergotime) og letrozol (femar).

Stimuleringsprotkoller

Vi samarbeider ganske mye med flere av disse gynekologene og da er det viktig at de har god informasjon om de ulike stimuleringsprotokollene vi har ved IVF-behandling. Vi har svært mye erfaring med korte, pasientvennlige protokoller og vi gikk spesielt inn i dybden på disse.

Behandlingsmetoder og filosofi

Avslutningsvis snakket vi om de ulike behandlingsmetodene som fins, resultatene vi har og filosofien som råder ved klinikken. Sistnevnte kan oppsummeres med følgende sitat som vi streber mot å oppfylle:

«Par som lykkes og får barn – vil huske oss for det.  Par som ikke lykkes å få barn – vil huske oss for måten vi tok hånd om dem på».

Se foredraget under:

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *