Rapport fra årsmøte Norsk Foreningen For Assistert Befruktning (NOFAB)

NOFAB, eller Norsk Forening For Assistert Befruktning, ble avholdt i Oslo 21. og 22. oktober 2011. NOFABs medlemmer består av mennesker som deltar i forskning eller behandling av infertilitet, og som jobber med assistert befruktning i en godkjent institusjon.

Medicus og Klinikk Hausken var sammen ansvarlig for det faglig programmet. Medicus stod for to av foredragene. Lege Terje Sørdal snakket om hvor viktig det er å gjøre individuelle vurderinger i forbindelse med vurdering av blodprøveverdier – et fordrag inspirert av den høye aktiviteten på våre blogginnlegg om FSH og AMH.  Selv snakket jeg om utviklingen av det sosiale internett, og hva klinikkene kan lære av å følge med og være i dialog med pasienter i sosiale medier.

Terje Sørdal inn i styret i NOFAB

Terje Sørdal ble foreslått inn i styret i NOFAB som legenes representant, og takket ja til dette. Det vil si at han i det neste året skal være med på å legge til rette for å oppfylle foreningens formål. Det går blant annet ut på å øke kunnskapen om alle aspekter av infertilitet, både blant medlemmene og i samfunnet generelt. I tillegg vil de jobbe for å øke forståelsen for barnløshet og forbedre behandlingen av ufrivillige barnløse.

Det var i år som i fjor et hyggelig og lærerikt arrangement, hvor Medicus stilte sterkt med fem representanter fra klinikken.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

5 kommentarer

 1. idanmark koster d 17500kr 🙂 der har min mann og jeg tenkt å gjøre d, men vil sjekke litt opp i andre plasser først :)og graviditetstester, og blodprøver,ultralyd osv.kan en ta når en kommer tilbake til norge igjen 🙂 helsevesenet her er jo gratis sånn sett 🙂 at dere ikkke kan få gjordt dette i norge, er bare hår-reisende alltså 🙁 lykke til begge 2, og ønsker dere all hell og lykke :))

 2. Hei.

  Min kone og jeg har lenge forsøkt å bli gravide men uten å lykkes. Vi har blitt henvist fra fastlege til gynekolog. Nå viser det seg at min kone vistnok kan ha, eller har hatt, Hepatitt B da en prøve har vist indikasjon på at hun kan ha hatt dette. Vi vet ikke hvilken prøve som har vist dette, eller hvor og når den er tatt. Hun har tatt mange blodprøver men har aldri hørt om dette før gynekologen fant ut dette. Det er ikke mulig å finne dette i nyere prøver og vi lurer på hvordan man kan trekke noen endelig konklusjon om at min kone har Hepatitt B når det ikke kan påvises ved kontroll/blodprøver?

  Vi har nå fått vite at på grunn av dette vil vi bli nektet assistert kunstig befrukning i Norge, men kan dra til Sverige, Danmark eller andre land og få det utført der for egen regning.

  Er dette riktig? Hvordan kan man kommer fram til en slik konklusjon basert på en prøve når nyere kontroller og prøver ikke viser noen tegn til Hepatitt B?

  Er det absolutt ingen mulighet til å få økonomisk hjelp til assistert kunstig befrukning for oss?

  1. Hvis din kone har gjennomgått Heptatitt B og er immun (har utviklet antistoffer mot hepatitt B virus), og hun ikke framviser heptaitt B antigener burde dere kunne få tilbud om assistert befruktning i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.