Ny forskningsstudie på prevensjon ved Medicus

Magnus Finset Sørdal

Medicus har siden oppstarten i 1997 vært aktivt med i kliniske forskningsstudier som har som hensikt å utvikle nye og bedre behandlingsmetoder og medisiner. Siden den gang har vi deltatt i omlag 40 kliniske studier og dette gir oss erfaring og kompetanse som er verdifull for våre fagområder gynekologi og assistert befruktning.

Nasjonal hovedutprøver

Vår medisinske ansvarlige lege Terje Sørdal har i flere av studiene vi har deltatt i, vært hovedutprøver både nasjonalt og internasjonalt. Å være hovedutprøver innebærer at man er den som har det overordnede medisinske ansvaret for studien. Man kommuniserer med offentlige myndigheter i forbindelse med godkjenning av studien, vurderer studiens protokoll, pasientinformasjon m.m. I den studien vi nå skal i gang med er han nasjonal hovedutprøver.

Ny studie på prevensjon

Studien vi nå skal i gang med er en studie på en ny P-ring. Det er en studie som skal sammenlikne effekten og sikkerheten til en ny p-ring med naturlig østrogen, med en kjent p-pille som allerede er på markedet.

Vi gleder oss til å komme i gang med studien og vi kan ha med 50 studiedeltakere i Trondheim og 30 i Oslo.

Les mer om studien og ta kontakt her.

Legg igjen en kommentar

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.