Medicus på oppmerksomhetskurs

I forrige uke var de fleste ansatte her på Medicus på kurs i «mindfulness», eller oppmerksomhetstrening om du vil. Dette er en selvutviklingsmetode som blant annet kan bidra til at du er ordentlig til stede i det du gjør, enten det er på jobb eller i livet ellers.

Nå føler vi ikke at vi er spesielt stresset eller uoppmerksomme her på Medicus, altså. Men vi tror dette kan være med å heve kvaliteten på det vi gjør, og at nettopp det med å være oppmerksomme i øyeblikket er noe som er ekstra viktig for oss som jobber med mennesker og helse.

Kursholder Andreis Kroese er selv pensjonert hjerte- og karkirurg, og han mener teknikken kan være veldig nyttig for helsearbeidere. Tilbakemeldingene fra sykepleierne her ved Medicus er i alle fall at de føler at kurset var relevant for deres arbeidshverdag, spesielt med tanke på stressmestring. Når det er mye å gjøre og de kjenner stresset sige på, har de nå lært seg teknikker for å hente seg inn og roe ned.

-Dette er viktig både i møtet med pasienter og for vår egen del. Vi har lært viktigheten av å ta noen dype åndedrag når det er mye å tenke på slik at man ikke blir så stresset, men heller fokuserer på de oppgavene vi holder på med, sier sykepleier Mari Krogen.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.