Etterlengtede Liam kom på første forsøk

Mirakelredaksjonen

For drøyt et år siden ble Elisabeth Salberg Moe mamma til lille Liam som følge av inseminasjon. Det var takket være kjæresten Ann Kristin Rønnings ønske om at hun skulle få oppleve å være gravid – og god hjelp fra Medicus.
– Det har jo vært en prosess, dette. Vi var tidlig inne på tanken, for så å slå det fra oss igjen. Men beslutningen om et barn til vokste gradvis på oss, og plutselig sjekket vi alternativer og priser, forteller Ann Kristin.

Utelukket å vente lenge

For Ann Kristin, som har tre barn fra et tidligere forhold, var det viktig at også Elisabeth fikk oppleve det å gå gravid.

– Elisabeth har alltid vært klar på at hun ønsker seg egne barn, og det skal ikke være annerledes fordi om vi er et likekjønnet par, forteller hun.

Paret visste at de kunne få hjelp med inseminasjon på Rikshospitalet, men hadde samtidig hørt skrekkhistorier om lang ventetid. Medicus kom de over gjennom en venninne av Elisabeths mor.

– Det var utelukket for oss å vente lenge. På Medicus kom vi raskt i gang, med prøver og hormonbehandling fra januar til april 2014. Selve insemineringen ble gjort i september, forklarer Elisabeth.

De to var heldige, og lyktes på første forsøk. Sæden som ble inseminert kom fra en sædbank i Danmark, og deler av prosessen bestod av å velge øyenfarge og lignende fra en database.

– Den delen ble jo veldig annerledes for meg også, en helt annen prosess enn den jeg kjente til fra tidligere, sier Ann Kristin.

Ønsker at flere skal vite om tilbudet

Elisabeth og Ann Kristin beskriver prosessen som utelukkende positiv.

– Mye skjedde av seg selv, og det har være lite problemer underveis. Vi fikk hele tiden gode beskrivelser av det som skulle skje og behagelig oppfølging. Det var spennende, men vi følte oss hele tiden godt ivaretatt, forteller Ann Kristin.

Hun innrømmer at hun var spent på hvordan det ville bli å få enda et barn inn i familien

– Noen tanker har det jo vært, som hva jeg vil føle for dette barnet, og om det ville føles som min unge.

I ettertid sitter begge igjen med kun gode følelser.

– Det er noe vi virkelig ønsket. Den telefonen jeg fikk da de fortalte at jeg var gravid … Det var helt magisk, jeg var jo et nervevrak, sier Elisabeth.

Til par som vurderer å søke hjelp med å få barn, har de to ett råd:

– Om dere virkelig ønsker barn, er det ikke noe å tenke på. Få vet om tilbudet Medicus har, så jeg prøver å spre ordet hver gang jeg har mulighet. Fortsatt spør folk oss om vi reiste til Danmark, men sannheten er at Medicus har det samme tilbudet med inseminasjon i Trondheim, avslutter Elisabeth.

Saken er først skrevet for Medicus’ magasin Mirakel som ble gitt ut i juni 2016. Ønsker du en utgave av magasinet Mirakel kan du bestille dette her.

Legg igjen en kommentar

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.