ICSI-behandling

Prøverørsbehandling med mikroinjeksjon kalles gjerne ICSI-behandling. Det er en metode som benyttes ved sterkt nedsatt sædkvalitet eller når kvinnens egg ikke har latt seg befrukte med vanlig prøverørsbehandling (IVF).

ICSI-behandling går i korthet ut på at personen som jobber på laboratoriet tar et av kvinnens egg, fanger en av mannens sædceller, trekker sædcellen opp i en hul glassnål og stikker nåla gjennom eggskallet og dytter sædcellen inn i egget. Deretter får egget hvile seg og dagen etter selve befruktningen kan man se om det har delt seg og er klart og modent til å settes tilbake til kvinnens livmorhule.

ICSI som befruktningsmetode brukes i nesten halvparten av alle tilfeller hvor det utføres prøverørsbehandling.

Noen ganger, hvis sædkvaliteten er i et grenseområde, kan vi gjøre noe som heter ICIV. Det vil si at vi tar halvparten og befrukter på vanlig måte (IVF) og halvparten med mikroinjeksjon (ICSI).

Sjansen for å lykkes med ICSI-behandling har vist seg å være like bra som ved vanlig IVF.

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning siden 1997. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

Prisliste

Se hva undersøkelsene koster

Kontakt oss

Er du usikker er det bare å ta kontakt

Fant du ikke det du lette etter?

Pasienthistorier

Spørsmål og svar