Hva er nytt ved Nordiske IVF-klinikker?

Første helga i januar var det igjen klart for nordisk IVF-kongress, som går av stabelen annet hvert år. 350 leger, sykepleiere, laboratoriepersonell og andre ansatte fra både private og offentlige IVF-klinikker møttes i Haugesund for å bli oppdatert på det nyeste innen fertilitetsbehandling, og vi fra Medicus var tilstede med 9 medarbeidere.

Pasienten i fokus
Noe av det mest interessante var nederlandske Jan Kremer sitt foredrag om pasienten som premissleverandør. Dette er et tema han har forsket på i flere år, og som handler om viktigheten av å inkludere pasientene og se og lytte til parets behov i en prøverørsprosess. Dette er noe vi allerede har sterkt forkus på her på Medicus, og som vi kommer til å fortsette å jobbe enda mer med fremover.

Kremers IVF-klinikk hadde også kommet langt i arbeidet med å digitalisere informasjonen om prøverørsforsøket for å dele denne med pasienten underveis i behandlingen, noe som vi også diskuterete i etterkant som en spennende og interessant idé.

Knuste myter om livsstil og sædkvalitet
Engelske Allan Pacey holdt et tankevekkende foredrag som knuste noen utbredte myter om årsaker til nedsatt sædkvalitet. Gjennom en forskningsstudie i England kom det frem at flere livsstilsfaktorer som tidligere har blitt forbundet med nedsatt sædkvalitet, har liten eller ingen påvirkning på dette. Alkohol, tobakk og BMI hadde for eksempel lite å si for kvaliteten på sæden. Og selv om en sunn livsstil uansett er å anbefale, spesielt om dere skal bli foreldre, så er det fint å slippe unødvendige bekymringer i en allerede stressende situasjon. Et av rådene det derimot viste seg å være hold i når det gjelder sædkvalitet i er å bruke boksershorts og ikke stramt undertøy eller veldig trange bukser. Det kan være greit å huske på for dere mannfolka.

Beslutningsteori i en fertilitetsklinikk
Av andre tema vi kan nevne var svenske Julius Hreinssons foredrag om hvordan vi tar beslutninger i en behandlingssituasjon. Hreinsson minnet oss på viktigheten av å være bevisst på egne tankemønstre, og at det i en behandling er fort gjort å trekke konklusjoner på magefølelse i stedet for å stole på systemene.

Kort vs lang protokoll

Kort mot lang protokoll var også et aktuelt tema, og det er også et område der vi på Medicus er i forkant og allerede bruker de mest skånsomme og pasientvennlige behandlingsmetodene.

Vi synes årets kongress var veldig vellykket med mange interessante tema. Og vi er glade for å se at vi på de fleste område allerede er på rett vei. Vi gjør en grundigere utredning en de fleste, og vi har lenge brukt moderne og pasientvennlige stimuleringsprotokoller som mange andre tar i bruk først nå.

Når det er sagt har vi fortsatt noe å strekke oss etter både når det gjelder pasientfokus og teknologi, og det skal vi fortsette å gjøre hver eneste dag slik at dere som våre pasienter kan være trygge på årets få den aller beste behandlingen til enhver tid.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.