Gynekologiske operasjoner

Medicus tilbyr et bredt utvalg av gynekologisk operasjoner hvor de vanligste er hysteroskopi.

Hysteros er gresk for kvinnens livmor, mens skopi som siste ledd i sammensetninger betegner bruk av spesielle instrumenter til undersøkelse og observasjon.

Hysteroskopi betyr altså at legen bruker et spesielt instrument, hysteroskopet, til å undersøke innsiden av kvinnens livmor. Til hysteroskopet festes en lyskabel og et videokamera slik at legen kan se innsiden av livmoren på skjerm.

Terapeutisk og diagnostisk hysteroskopi

Når legen kun er inne å undersøker kalles det diagnostisk hysteroskopi. Det er også mulig å føre instrumenter gjennom kanaler i hysteroskopet og gjøre operasjoner inne i livmorhulen. Dette kalles terapeutisk hysteroskopi.

Diagnostisk hysteroskopi kan gjøres før assistert befruktning for å undersøke om livmorhulen er normal i form og størrelse.  Hvis noe er galt kan man rette på dette før behandlingen starter, i stedet for å vente til etter flere mislykkede forsøk. Vi kan tilby slik undersøkelse, men normalt mener vi at vi får nødvendig og tilstrekkelig informasjon ved å gjøre HYS (vannscanning av livmorhulen) en enklere og rimeligere undersøkelse. Hos Medicus er vannscanning av livmorhulen (HYS) og kontrastundersøkelse av eggledere (COS) en del av utredningen av barnløshet.

Som regel vil livmorhulen være normal, men hos noen kan man finne forandringer, slik som polypper eller sammenvokstringer. Hos andre kan man finne tegn på lokale infeksjoner i livmorslimhinnen.

Hysteroskopi hos erfarne spesialister

Hos oss kan du få gjort både diagnostisk og terapeutisk hysteroskopi. Våre leger har lang erfaring og har gjort hundrevis av hysteroskopier.  Inngrepet gjøres poliklinisk og i lokalbedøvelse. Hvis du har behov for hysteroskopi kan du trygt bestille time hos oss.

Fant du ikke det du lette etter?

Se alle tjenester

Spørsmål og svar