Girl Geeks på Medicus

En varm kveld i mai åpnet vi klinikken for Trondheims Girl Geeks, teknologiinteresserte damer som er nysgjerrige på å lære mer om samspillet mellom helse og teknologi.

Teknologi + helse = sant
Girl Geek Dinners er et nettverk for damer som interesserer seg for teknologi – i alle mulige kontekster. I forbindelse med deres arrangement ”E-helse – hva skjer med pasienten når helsa blir digital?”, ble Medicus spurt om å stille som vertsbedrift. Vi bryr oss som kjent om både damer, helse og teknologi, og takket ja.

Rundt 25 damer var til stede, og foruten undertegnede, én mann. Programmet bestod av tre foredrag, spørsmålsrunder, mingling, mat og omvisning og demonstrasjon på laboratoriet.

Teknologi som aktør i et samspill
Kirsti Berntsen fra NTNU startet kvelden med å utfordre teknologibegrepet da hun beskrev hvordan nye digitale journalsystemer kan bemyndige pasienten på nye måter.

Psykolog-appen Mindfit
Hilde Amundsen delte sin nye oppfinnelse, appen Mindfit, en minipsykolog du kan ha med deg i lomma. Tilhørerne fikk høre historien bak og fikk se en live presentasjon av den rykende ferske appen. Den ble lansert på Appstore uken etter, og tre dager senere toppet den norske lister.

Et tastetrykk unna førstehjelp
Den prisvinnende gründeren Ann Kristin Johansen fortalte om hvordan hennes bakgrunn som ufaglært helsearbeider inspirerte henne til å skape en digitale opplæringsplattform. At helsa blir digital er ikke utelukkende positivt, noe hun delte spennende synspunkter på.

En titt i Medicus´ mikroskop
Mot slutten av kvelden var det mingling og pizza, og ikke minst: omvisning på laboratoriet. Her fikk damene en smakebit på hvordan vi på Medicus bruker siste teknologi for å hjelpe naturen på vei.

Med et av de mest moderne laboratoriene i Skandinavia, har vi noe av den aller fremste teknologien som finnes, noe labsjef Ingeborg Rian demonstrerte. Med stor fascinasjon fikk damene overvære noe de aldri hadde sett før, en befruktningsprosess sett gjennom et mikroskop, hvor en sædcelle ble ført inn i en eggcelle.

Bildene er lånt fra Girl Geeks storify fra arrangementet, et utvalg bilder som ble delt på Instagram den kvelden.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.