Førjulstanker fra en IVF-sykepleier

Desember er en spesiell måned for de aller fleste av oss. Det er julemåneden med alt det som det innebærer. For min del så er det en måned fylt med mye glede, men også mye sorg. Jeg mangler to av mine nærmeste. Både min mor og far er gått bort, og det er jo en måned man virkelig skal kose seg med familien, og man blir påminnet over alt at det er noen som mangler. Noen man ikke skal kjøpe julegave til, eller besøke.

MEN, så er jeg så heldig at jeg har fått barn, tre flotte gutter! Og i min jobb er ikke det noen selvfølge at man skal få det. Parene som kommer til oss er fulle av forventninger, om at vi skal oppfylle deres høyeste ønske, nemlig hjelp til å få et barn. Noen ganger klaffer det på første forsøk, andre må prøve flere ganger, og noen får vi faktisk ikke til å hjelpe. De parene det gjelder må vi prøve å hjelpe på andre måter, ved å gi informasjon om at det finnes alternativer hvis de ønsker det.

Vi har i november og desember hatt mange par som har vært til behandling hos oss. Når jeg prater med parene i telefonen, eller når de er innom oss på klinikken så legger jeg merke til alle de ekstra tankene og bekymringene parene har som er knyttet opp mot jula. Hvis de får en positiv test så blir det den beste jula i deres liv, er den negativ så må det også gå bra, og de må gå jula i møte vel vitende om at de skal igjennom nytt forsøk i januar.  I tillegg har vi i desember hatt noen par som har mistet etter at de har fått beskjed om positiv graviditetstest. Dette vet vi kan skje, og og det utrolig trist for de som opplever det. Flere av disse parene hadde sett frem til å dele nyheten med familien sin i jula, men i stedet må de starte på ny behandling på nyåret.  Vi forteller alle disse at de må prøve å ta juleferie fra IVF-prosessen, gjøre hyggelige ting og ta godt vare på hverandre<3

Og så har vi parene som skal til ultralyd i uke 7, siste uka før jul. De kan jeg ikke annet enn å tenke på at det skal gå bra for. Jeg håper også av hele mitt hjerte at vi får mange positive graviditetstester nå i dagene før jul, for det er ikke noe annet vi og jeg vil enn å gi de den beste julegaven de kan få!

Og for de av parene våre det ikke lyktes for i 2017, så tror jeg 2018 blir et fantastisk år!

Jeg vil med dette ønske dere en riktig fin julefeiring, og alt godt for det nye året!

Varm julehilsen fra Magnhild 😊

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.