Christine og May Therese fikk ønskebarnet etter tre år

Det er en høstkveld i november vi møter Christine og May Therese over videochat fra deres hjem i Steinkjer. I bakgrunnen sover datteren Mathilde på fem måneder fredelig, og vi ønskes velkommen av hunden Nala.

Christine forteller om hvor fine de siste par månedene har vært for den lille familien. I Norge kan lesbiske par få hjelp til å få barn med prøverørsbehandling eller inseminasjonsbehandling. Paret startet sin prosess i Trondheim i Januar 2018, men reisen ble ikke helt som de hadde trodd. Det er ikke før tre år etter at paret sitter med sin egen datter i armene.

Motsatt vei

I dag er paret gift, og har vært sammen i åtte år. På spørsmål om hvor det hele oppsto ler de. May Therese forteller om den første tiden sammen.

– Vi møttes på jobb, da vi begge jobbet på Jordbærpikene. Jeg trengte en samboer, så da flyttet May Therese inn til meg. Det var først etter det at vi ble sammen, så vi tok det motsatt vei vi.

Barneønsket har alltid vært til stede, men sto en stund på vent da paret ikke var kjent med tilbudet i Norge.

– Vi hadde hørt at vi måtte til Danmark for å få det til. Det praktiske ble en del enklere da vi fant ut at det fantes et tilbud også i Norge, og vi bestemte oss for å slå til i Trondheim.

Spontanabort og knust håp

Paret kom til behandling hos Medicus med godt mot, og det så ut til å gå veien for de håpefulle. Etter fjerde innsett på første egguttak skjedde det som ikke skulle skje. Forsøket endte i en spontanabort for May Therese.

– Det var kanskje det verste med prosessen, fordi vi var så sikre på at det skulle gå med en gang. Vi hadde så mye håp. Alt ser bra ut, man har mange egg, og plutselig så snur det. Vi prøvde igjen, og etter andre egguttak fikk vi ikke ut noen egg. Det var da vi begynte å lure på om dette egentlig går i heletatt.

At embryologene ikke fant noen egg på andre egguttak var overraskende for begge parter. Det var da ikke lenge siden ultralyden hadde vist mange store follikler og gode forutsetninger for å bli gravid? Denne gangen var både den emosjonelle og fysiske belastningen tyngre enn ved første forsøk. Det var krevende å sitte igjen uten resultater etter en så stor innsats. Paret måtte bygge opp motet igjen. «Eyes on the prize» skriver de på instagram.

Det tar for lang tid

Etter den store nedturen var det barneønsket som holdt dem gående. Christine og May Therese kunne ikke se for seg å ikke ha barn. De ville bli foreldre uansett hvor tung, vanskelig og lang prosessen måtte bli. Etter andre egguttak søkte de derfor til offentlig behandling for å prøve lykken igjen. Men heller ikke dette gikk som planlagt.

– Vi sto på venteliste, men hørte ikke noe mer fra dem. Vi syntes rett og slett det tok for lang tid. I tillegg følte vi oss bedre mottatt på Medicus. Det blir mer personlig, man blir mer tatt vare på, får tettere oppfølging, og har flere samtaler. 

Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves

Christine og May Therese bestemte seg for å prøve lykken på nytt hos Medicus. På tredje forsøk gikk det endelig deres vei. Den 22. Juni 2020 ble Mathilde født. De stolte foreldrene forteller om den siste tiden med en frisk og rolig datter som sover godt om nettene. Med en corona-preget hverdag har de to mødrene fått masse verdifull tid hjemme sammen med Mathilde og Nala. De to ser ut til å ha et helt spesielt bånd mellom seg.

Helt siden starten har Christine og May Therese vært åpne om sin reise. På instagramprofilen @ivf.mammaer har de dokumentert prosessen sin. Det viste seg å være en god måte å holde sine venner og bekjente oppdatert på. De to mødrene har også et ønske om å spre kunnskap til andre som står i en lignende prosess. Paret humrer når de forteller om hormonbehandlingen. Det kunne ikke være tomt i kjøleskapet når man går på hormoner og har cravings. De har tatt turer på å sette sprøytene, som i starten var litt skummelt. Det er flere slike øyeblikk å se tilbake på i instagramarkivet.

– De siste månedene har vært helt fantastiske, og vi koser oss veldig. Begge har fått vært hjemme på grunn av corona, så det er som om begge har permisjon. Vi har det ikke så gæli, avslutter paret.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.