SLIK FOREGÅR EN FRUKTBARHETSSJEKK

Forsøkt å bli gravide i 12 måneder? Da bør dere ta en fruktbarhetssjekk for å finne ut hva som ligger bak.

En fruktbarhetssjekk gir svar på hvorfor dere ikke er blitt gravide – og hva som bør gjøres for at dere skal lykkes.

Etter å ha fulgt disse tre stegene, er dere sannsynligvis et langt skritt nærmere en tilværelse som foreldre.

Steg 1: La oss bli kjent med dere

Fruktbarhetssjekken er spesialtilpasset hver enkelt person og hvert enkelt par. Derfor starter dere med å ta kontakt med oss via vårt sikre timebestillingsskjema, og fyller ut hva det gjelder slik at vi kan avtale time for utredning. Dere kan selvfølgelig også ringe oss. 

Har dere vært gjennom utredning eller behandling tidligere? Da vil vi gjerne ha informasjonen fra disse undersøkelsene, så vi kan sette oss inn i historikken deres. Deretter gjør vi en ekspertvurdering, før vi ringer dere og foreslår et opplegg.

Steg 2: ta prøver og undersøkelser

Både kvinner og menn må ta blodprøver som en del av fruktbarhetssjekken. Kvinnen tar normalt en blodprøve i starten av syklus. Med den lærer vi om helsetilstanden og hormonnivået. Dere begge tar blodprøve for å avdekke om dere har smittsomme sykdommer. Prøvene tas på sykehuset, det lokale legekontoret eller hos oss. Dette er opp til dere. Mannen tar i tillegg en sædprøve, slik at vi får svar på hvordan kvaliteten på spermen er, mens kvinnen får en sjekk som viser om egglederne er lukkede eller åpne. Hun tar også ultralydundersøkelse av livmor og eggstokker.

Kvinnan

Mannen

Steg 3: Få svar

En gynekolog møter dere på klinikken og går gjennom resultatene fra prøvene og undersøkelsene sammen med dere.

Nå har vi kommet til det tidspunktet at vi etter all sannsynlighet kan gi dere svar på hvorfor dere ikke har blitt gravide. Og ikke minst: Et svar på hvordan vi kan bidra til at dere lykkes.