Kunstig inseminasjon

Assistert befruktning er navnet på to metoder som vi kan hjelpe dere som sliter med å bli gravid. Disse to metodene er:

Prøverørsbehandling er en metode der kvinnen stimuleres med hormoner slik at hun produserer flere egg. Eggene hentes ut og befruktes i laboratoriet. Etter noen dager føres et befruktet og delt egg tilbake til livmoren. Hvis mannen har kraftig nedsatt sædkvalitet bruker vi en befruktningsmetode som kalles mikroinjeksjon. Da gir vi sædcellen litt ekstra hjelp ved å injisere den direkte inn i egget.

Kunstig inseminasjon, eller bare inseminasjon, er en enklere form for behandling som vi benytter hvis mannens sædkvalitet er normal og kvinnens eggledere er åpne. Her føres rensede sædceller inn i livmoren ved hjelp av et tynt og mykt kateter.

Assistert befruktning med omsorg og ekspertise

På Medicus er vi opptatt av å møte våre pasienters behov og lytte til deres historie.

Dere som allerede har vært i prøverørsbefruktning uten å lykkes, vet at det kan være en påkjenning. Derfor har vi fokus på å tilby en skånsom behandling med kort varighet, lave doser hormoner, høy tilgjengelighet og mye omsorg. Hos oss vil dere bli møtt av folk med lang erfaring og høy kompetanse som kan se nærmere på deres bakgrunn og finne den behandlingen som gir dere størst sjanse til å lykkes.

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning siden 1997. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

(Gynekolog Terje Sørdal)

Terje Sørdal

Gynekolog og medisinsk ansvarlig
inger2

Inger Øverlie

Gynekolog og daglig leder Oslo
olav_medicus_photo_wil_lee-wright_mg_6140

Olav Andre Klefstad

Gynekolog og daglig leder Stavanger

Fant du ikke det du lette etter?

Pasienthistorier

Spørsmål og svar