Kunstig befruktning

Assistert befruktning (tidligere ofte omtalt som kunstig befruktning) er navnet på to metoder som vi kan hjelpe dere som sliter med å bli gravid. Disse to metodene er:

Prøverørsbehandling (ofte omtalt som IVF) er en metode der kvinnen stimuleres med hormoner slik at hun produserer flere egg. Eggene hentes ut og befruktes i laboratoriet. Etter noen dager føres et befruktet og delt egg (embryo) tilbake til livmoren. Hvis mannen har kraftig nedsatt sædkvalitet bruker vi en befruktningsmetode som kalles mikroinjeksjon (ofte omtalt som ICSI). Da gir vi sædcellen litt ekstra hjelp ved å injisere den direkte inn i egget.

Inseminasjonsbehandling er en enklere form for behandling som vi benytter hvis mannens sædkvalitet er normal og kvinnens eggledere er åpne. Her føres rensede sædceller inn i livmoren ved hjelp av et tynt og mykt kateter.

Ofte får vi flere befruktede og delte egg (embryo) av god kvalitet ved assistert/kunstig befruktning. Vi setter normalt tilbake ett, mens de resterende fryses ned. Disse kan vi tine og sette tilbake i senere naturlig eller lett stimulert syklus. Dette kalles FER (tilbakesetting av fryste tinte embryo).

Kunstig befruktning med omsorg og ekspertise

På Medicus er vi opptatt av å møte våre pasienters behov og lytte til deres historie.

Dere som allerede har vært i prøverørsbefruktning uten å lykkes, vet at det kan være en påkjenning. Derfor har vi fokus på å tilby en skånsom kunstig befruktning med kort varighet, lave doser hormoner, høy tilgjengelighet og mye omsorg. Hos oss vil dere bli møtt av folk med lang erfaring og høy kompetanse som kan se nærmere på deres bakgrunn og finne den behandlingen som gir dere størst sjanse til å lykkes.

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning siden 1997. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

(Gynekolog Terje Sørdal)

Terje Sørdal

Gynekolog og medisinsk ansvarlig
inger2

Inger Øverlie

Gynekolog og daglig leder Oslo
olav_medicus_photo_wil_lee-wright_mg_6140

Olav Andre Klefstad

Gynekolog og daglig leder Stavanger

Fant du ikke det du lette etter?

Pasienthistorier

Spørsmål og svar