ICSI – gjennom øynene til embryologen

Prøverørsbehandling med mikroinjeksjon (ICSI) er en metode som benyttes ved sterkt nedsatt sædkvalitet eller når kvinnens egg ikke har latt seg befrukte med vanlig prøverørsbehandling (IVF). Det brukes også i forbindelse med befruktning av tinte egg fra kvinner som har fryst dem ned tidligere. Vi har en animasjonsvideo som viser mer om metoden her. I dette innlegget vil vi visere dere mer om ICSI i praksis, fra en embryolog sitt perspektiv.

Det første vi gjør med eggene når vi skal gjøre ICSI er å fjerne alle cumuluscellene. Disse ligger rundt egget som en sky når vi plukker det ved egguthenting (OPU).

Når disse cellene er fjernet kan vi se om egget er modent. Vi gjør bare ICSI på modne egg, umodne egg er ikke genetisk klare til å la seg befrukte.

I ICSI-mikroskopet har vi to pipetter som vi styrer med hver sin joystick. Den ene pipetten bruker vi til å holde fast egget med. Den andre pipetten bruker vi til å suge opp den sædcellen vi har valgt ut, deretter stikke vi hull på egget med pipetten og ”spytter” ut sædcellen mens pipetten er inni egget.

Nå har vi hjulpet sædcellen inn i egget, og nå må vi vente til neste dag for å sjekke om egget har blitt befruktet.

Nedenfor kan du se en video av denne prosessen i praksis!

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.