Sikkerhet og sporbarhet ved Medicus

Det ble i januar 2023 publisert en rekke artikler i norske medier om en forbytting av embryo som skal ha skjedd på 90-tallet, ved et norsk offentlig sykehus. Helsetilsynet uttaler i artikkelserien at det på erfaring de har ved tilsyn ved norske klinikker, at det ikke er grunn til bekymring for norske pasienter. Likevel kan slike medieoppslag føre til en viss uro for tidligere og nåværende pasienter.

Vi kan si at vår erfaring med klinikkbesøk og møte med norske IVF-klinikker, er at alle klinikkene driver på seriøs og faglig god måte, hvor kvalitet og sikkerhet er i høysete. Dette har vi erfart både på gjensidige klinikkbesøk og på ulike møteplasser i bransjen.

Vi på Medicus kan også forsikre våre pasienter om at vi har svært strenge og gode prosedyrer knyttet til dette ekstremt viktige temaet. Vi har alltid hatt stort fokus på dette, og tok også som første klinikk i Skandinavia i bruk et utbredt elektronisk sporingssystem kalt RI Witness, som nettopp har til hensikt å sikre prosessene enda bedre.

I tillegg er alle Medicus klinikker ISO-sertifisert, som betyr at vi hvert år har besøk av ekstern inspektør for å se hvordan klinikken jobber med kvalitet. Vi har også jevnlig tilsyn i forbindelse med kliniske forskningsstudier vi deltar i, og Helsetilsynet har også vært på besøk 3 ganger (2019, 2017 og 2014) de 10 siste årene. Ingen avvik har vært observert.

Er du tidligere eller nåværende pasient ved Medicus, og skulle være urolig for noe slik, kan du sende oss en sikker melding via vårt sikre kontaktskjema – så tar vi kontakt med deg.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.