Ny teknologi ved Medicus gir økt sikkerhet på laboratoriet

Som første, og foreløpig eneste, klinikk i Skandinavia har Medicus implementert RI Witness – et system for elektronisk overvåkning av alle stegene i en prøverørsbehandling.

Slik fungerer det

Når dere er til prøverørsbehandling legges deres celler i skåler og rør for bearbeiding på laboratoriet. Når vi nå har dette systemet, bruker vi små brikker med radiofrekvensidentifikasjon (RFID) som vi fester på alle disse skålene og rørene hvor dine celler og vev ligger. Alle skålene kobles opp i mot et personlig ID-kort som du får utlevert fra klinikken under behandlingen. Når du kommer for egguttak og tilbakesetting hos oss, setter vi ditt kort i en kortleseren som fins på våre operasjonstuer. Dette låser våre arbeidsstasjoner på laboratoriet på en slik måte at det går en alarm på laboratoriet hvis det skulle plasseres skåler fra andre pasienter i området det jobbes i.

Fordelen for deg

Hensikten med dette er å ha elektronisk kvalitetssikring i i tillegg til den menneskelige. Dette er med å gjør det enda mindre sannsynlig at feil forekommer, slik som for eksempel forbytning sædceller eller embryo. Sannsynligheten for at dette skal skje uansett er ekstremt liten fordi vi har strenge prosedyrer og et godt kvalitetssystem i bunn, men det er likevel et område som man ikke kan ta nok på alvor og derfor har vi installert systemet på alle våre klinikker.

Fordelen for deg er at du kan være trygg på at vi, i tillegg til våre strenge rutiner som bygger på menneskelig kvalitetssikring, har et elektronisk system som overvåker hvert steg i prosessen hvor vi jobber med dine celler.

Installert på alle våre klinikker

Vi installerte systemet ved alle våre klinikker.

Systemet har vært på markedet siden 2007 og er installert på størsteparten av klinikkene i Storbritannia samt i mange klinikker i andre europeiske land. Du kan lese mer om systemet og om ulike studier knyttet til bruken av systemet på leverandørens nettsider.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.