Ny studie på prøverørsbehandling med operativt sæduttak

Medicus har bidratt til ny studie på graviditeter og barn som fødes etter prøverørsbehandling med operativt sæduttak.

Forskning en viktig del av arbeidet vårt her på klinikken og vi setter alltid pris på å kunne være med på å skaffe til veie ny kunnskap.

Nasjonal studie på prøverørsbehandling med operativt sæduttak


Nå har vi bidratt til en nasjonal studie der doktorgradsstipendiat Nan B. Oldereid har sett på utfallet av graviditeter etter prøverørsbehandling med ICSI og operativt sæduttak, sammenlignet med ICSI med ejakulert sperm.

Studien omfattet alle behandlinger med uthenting av spermier kirurgisk (TESA/TESE/PESA) kombinert med ICSI der kvinnen har fått tilbakeført embryo i perioden fra metoden ble tillatt våren 2004 til 31.desember 2009.

Azoospermie er en tilstand som vi opplever hos 10-15 % av alle menn som kommer til utredning for infertilitet. Det betyr at vi ikke finner sædceller i sædprøven. Da henter vi ut sædceller fra testiklene ved en enkel operasjon, og det er utfallet av denne typen behandling det nå har vært forsket på.

Fant ingen forskjell


Studien så på faktorer som kjønn, fødselsvekt, spontanaborter og misdannelser, men fant ingenting som tilsa at disse faktorene var annerledes etter forsøk med operativt sæduttak sammenlignet med vanlig ICSI med ejakulert sperm.

Medicusn ansvarlig ved Medicus, Terje Sørdal, er glad for at Medicus har kunnet bidra med materiale til denne studien.

– Dette er noe det har vært forsket lite på, men som det ofte er spørsmål knyttet til. Det må sies at det er litt lite materiale i de ulike gruppene som ble undersøkt, så det er vanskelig å konkludere endelig, men det er uansett et viktig bidrag.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.