Først i Norge med ny teknologi som skal beskytte sårbare celler

Visste du at eksos og rengjøringsmidler i lufta kan påvirke sannsynligheten for at embryoer utvikler seg til blastocyster? Vi har nå som første klinikk i Norge installert et nytt luftrensesystem ved vår klinikk i Oslo. Det skal øke sjansen for de sårbare embryoene, og vi ser allerede gode resultater.


Studier viser at svingninger i IVF-suksess kan skyldes forhold utenfor laboratoriet. Eksempler er bileksos, parfyme, plast, insektmidler og rengjøringsprodukter. Alt dette slipper gjennom tradisjonelle luftrensesystemer og kan skade embryoene. 

Embryoer er skjøre, og vi gjør alt i vår makt for å gi de best mulig vilkår. Vi har derfor installert LifeAire ventilasjonssystemet i vårt labaratorium i Oslo. Det skal beskytte egg og embryoer mot eksponering for luftbårne giftstoffer. 

 

Høyere graviditetsrate

Teknologien til LifeAire kan føre til at en høyere prosentandel av dag 3-embryoer utvikler seg til blastocyster av høy kvalitet. Og etter installasjonen har vi sett en høyere kvalitet på dag 2- og 3-embryoer; de er mindre fragmenterte og har bedre spaltemønstre. Dette kan gi en høyere kliniske graviditets- og levendefødselsrater – og reduserte spontanaborter.

 

Det innovative luftsystemet skal fjerne farlige partikler i lufta, og bidra til å gi våre pasienter best mulig sjanser for å få oppfylt barneønsket.

 

Ønsker du å lese mer om assistert befruktning ved Medicus? Klikk her

 

 

Denne teksten er skrevet i samråd med Steven Mansell. Han har doktorgrad i reproduksjon fra University of Dundee i Skottland, og fortsatte sin forskning om mannlig fertilitet som postdoktor ved University of California Berkeley. I dag jobber han som lokal laboratorieleder ved Medicus sin klinikk i Oslo.

 

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.