What’s hot in IVF?

En kort oppsummering fra ESHRE 27th Annual meeting i Stockholm 3. til 6. juli 2011.

Som vanlig mange deltakere, fordragsholdere og utstillere på denne kongressen. Jeg har hørt at det skal ha vært omkring 9000 registrerte.

Var det noe nytt som ble presentert, som vi kunne lære noe av? 

Selvfølgelig er det mye nytt på en så omfattende kongress, men mitt inntrykk er at vi ligger i front og er der vi bør være når det gjelder vesentlige forhold som individuell oppfølging, pasientvennlig behandling, mild stimulering og ryddig og transparent rapportering av resultater.

Fokus: utvelgelse av riktig embryo

Det var blant annet fokus på nye teknikker som hjalp til å velge ut det beste embryoet for tilbakesetting. Nye metoder under utvikling er måling av stoffer som forbrukes eller skilles ut av embryoet under utviklingen, samt fotoregistrering av embryoets utvikling over tid i en miniinkubator.

Foreløpig er metodene under utvikling og ikke validert og standardiset for klinisk bruk, men det er interessant og lovende forskning på et område av stor betydning for oss og våre brukere.

Når det foreligger en dokumentert metode som utfyller standardkriteriene for utvelgelse av det beste embryoet, vil vi ta metoden i bruk for å tilby våre brukere ennå høyere sjanse for å bli gravid, hver gang. Inntil videre forholder vi oss, på linje med de fleste andre gode klinikker, til standardkriteriene.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.