Sykemelding og assistert befruktning

Terje Sørdal

Slik vi forstår det har man rett til sykmelding de dagene man er til behandling i klinikken. Det vil si fra og med den dagen eggene hentes ut og til og med den dagen embryo settes tilbake. Dette tar normalt tre dager. Kvinnen sykmeldes vanligvis også de fire første dagene etter tilbakesettingen, mens mannen får sykmelding for de tre behandlingsdagene.  Noen har ikke behov for sykemelding så mange dager, spesielt de som bor i nærheten av klinikken.

Dersom man må reise til klinikken for ultralydundersøkelser tidligere i behandlingsperioden, og det meste av dagen går med til reise og undersøkelse, vil man også få sykemelding for dette.

De vanlige reglene om arbeidsgiverperiode gjelder også i denne sammenheng.

Se forøvrig denne linken fra NAV: http://www.nav.no/rettskildene/Rundskriv/147679.cms

Viser 2 kommentarer
 • Avatar
  Audi
  Svar

  Hei!

  Disse reglene gjelder sikkert ikke når man er
  enslig og må til andre land (les DK) for å bli befruktet?

  Mvh Audi

  • Terje Sørdal (gynekolog og ansvarlig lege)
   Terje Sørdal (gynekolog og ansvarlig lege)
   Svar

   Hei! Slik vi oppfatter det gjelder reglene ved behandling ved norske klinikker eller ved tilsvarende behandling i utlandet (altså behandling som er tillatt i Norge). Den rette personen å kontakte i et slikt tilfelle vil være fastlegen din. Mvh Terje.

Legg igjen en kommentar

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.