Sykemelding og assistert befruktning

Slik vi forstår det har man rett til sykmelding de dagene man er til behandling i klinikken. Det vil si fra og med den dagen eggene hentes ut og til og med den dagen embryo settes tilbake. Dette tar normalt 4-5 dager. Kvinnen sykmeldes vanligvis også de fire første dagene etter tilbakesettingen, mens mannen får sykmelding for de tre behandlingsdagene.  Noen har ikke behov for sykemelding så mange dager, spesielt de som bor i nærheten av klinikken.

Dersom man må reise til klinikken for ultralydundersøkelser tidligere i behandlingsperioden, og det meste av dagen går med til reise og undersøkelse, vil man også få sykemelding for dette.

De vanlige reglene om arbeidsgiverperiode gjelder også i denne sammenheng.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

2 kommentarer

  1. Hei!

    Disse reglene gjelder sikkert ikke når man er
    enslig og må til andre land (les DK) for å bli befruktet?

    Mvh Audi

    1. Hei! Slik vi oppfatter det gjelder reglene ved behandling ved norske klinikker eller ved tilsvarende behandling i utlandet (altså behandling som er tillatt i Norge). Den rette personen å kontakte i et slikt tilfelle vil være fastlegen din. Mvh Terje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.