Svar til spørsmål om IVF i naturlig syklus

Spørsmål:

«Hvordan foregår og hvilke resultater har dere på IVF i naturlig syklus?»

Svar:

Ved IVF i naturlig syklus følger man kvinnen med ultralyd, vanligvis omkring 10. syklusdag. Dersom egget da er modent, eller vil være modent i løpet av 1. eller 2. døgn, kan man på dette tidspunktet beslutte hvilken dag hun skal sette eggløsnignssprøyten. Egguthentingen foregår da ca 36 timer etter den er satt, og egget befruktes i laboratoriet og føres tilbake til livmorhulen dagen etter at det ble hentet ut, eventuelt den påfølgende dagen.

Det er ikke så ofte vi bruker naturlig syklus. Noen ganger tilbyr vi det som et alternativ til kvinner som responderer dårlig på stimulering som ikke utvikler flere egg enten de får stimulering eller går i naturlig syklus. Vi anser det som en fordel å ha noen flere enn det ene egget å jobbe med i laboratoriet, og slik også ha mulighet til å velge ut det beste embryoet og sette tilbake til livmoren.

Resultatene blir ofte dårligere enn ved vanlig IVF om vi bare har ett egg å jobbe med, samt at det ofte er mer voksne kvinner som vi bruker denne metoden på. Sannsynligheten for å oppnå graviditet med IVF i naturlig syklus er like god eller litt dårligere enn sannsynligheten for å bli gravid naturlig – altså ca 20% sjangs per behandlingssyklus. Grunnen til at sannsynligheten er noe dårligere er at det ene egget kan bli skadd eller ikke utvikle seg slik at det ikke kan settes tilbake.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

4 kommentarer

  1. Hei! Er det mulig å bruke pergotime for å få flere egg når man skal ha ivf i naturlig syklus?

  2. Hei Senad. Tok bort innlegget ditt med ditt fulle navn, og la det inn igjen med bare fornavn.

    Når det gjelder klinikk i Malmø så kjenner jeg i alle fall til IVF Klinikken Ôresund (http://www.ivfkliniken.com/svenska/ivf_kliniken_oresund/). De kan ringes på 040-32 12 53. Ellers er vel legen din en person som vet noe om hvem som tilbyr dette i Malmø.

    Dere selvsagt velkommen til å også ta kontakt med oss – vi har behandlet par i fra Sverige før. Da ville jeg ringt oss på +47 73 87 14 80 for å prate med en av våre hyggelige IVF-koordinatorer.

  3. Hej: jag bur i Malmö och vill ha barn med min fru, men vet inte vart ska jag gå och anmäla fär att skafa barn, kan ni skicka till mig telefån nummer och adres till villken klinik kan man gå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.