Stavanger får sin første fertilitetsklinikk

24.03.2018 – Oppdatering: fra mai 2018 utvider vi tilbudet ved klinikken i Stavanger slik at all behandling vil foregå i Stavanger.

Mandag 6. november åpner vi ny klinikk midt i Stavanger sentrum. Dermed får byen sin første klinikk som er godkjent for alle typer assistert befruktning. En uke før åpning har over 20 pasienter booket time.

– Målet er å bli en foretrukket klinikk for gynekologi og å oppfylle mange drømmer om ønskebarnet. Jeg føler meg priviligert som får jobbe med dette.

Det sier spesialist i gynekologi og daglig leder ved Medicus Stavanger, Olav Andre Klefstad. Han kommer fra jobben ved Stavanger universitetssykehus, og ser frem til å drive klinikken i Romsøegården i tett samarbeid med oss i Trondheim og Oslo.

Starter med inseminasjon av donorsæd

Marianne Lode Tønnensen er biolog med erfaring fra blant annet IVF-laboratoriet på Universitetssykehuset i Oslo skal jobbe sammen med Klefstad hos oss i Stavanger. I startfasen skal vi tilby assistert befruktning med inseminasjon av donorsæd – et tilbud for likekjønnede så vel som heterofile par.

– Mange tror fortsatt at de må reise til Danmark for å få hjelp til å bli gravide i det private helsevesenet. Vi jobber for at enda flere skal oppdage at dette ikke er tilfellet, sier Terje Sørdal, medisinsk ansvarlig ved Medicus.

Det vil ta mellom et halvt og ett år før vi i Stavanger driver med alle former for prøverørsbehandling – selv om myndighetene har gitt full konsesjon allerede i dag.

– Vi ønsker å bygge klinikken stein på stein. Pasienter som skal ha annen assistert befruktning enn inseminasjon vil i startfasen få behandlingen i Trondheim. Men konsultasjon og all oppfølging skal selvsagt foregå i Stavanger. Vi legger til rette for et behagelig, effektivt og enkelt løp for alle pasienter, understreker Sørdal.

Gynekologi og fruktbarhetssjekk

I tillegg til inseminasjon av donorsæd kan pasienter komme til oss i Stavanger for fruktbarhetssjekker, gynekologiske undersøkelser og ultralyd i svangerskapet. Daglig leder Klefstad er fornøyd med at over 20 personer allerede har booket time:

– Antall timebestillinger kombinert med kommentarene jeg har fått fra folk bekrefter at Stavanger trenger en klinikk for gynekologi og fertilitet.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.