Hvordan er det å delta i en klinisk studie?

Deltar du i en klinisk studie, bidrar du til forskning og utvikling av nye og bedre legemidler og behandlingsmetoder. Alle studiene er godkjent av etisk komiteé for medisinsk forskningsetikk og Statens legemiddelverk . Vi følger den godkjente planen for å ivareta deg som deltar, og skulle vi eller du selv oppdage at studien ikke passer deg, kan du når som helst trekke deg. Du vil bli møtt av vennlige og faglig dyktige medarbeidere som har din trygghet og sikkerhet som førsteprioritet.

Erfaringer fra tidligere deltakere

Jeg deltar i en studie der formålet er å teste ut en ny lavdose-hormonspiral. Jeg valgte å si ja til dette av flere grunner.

Først og fremst synes jeg det er ekstremt viktig at enkel prevensjon gjøres mer tilgjengelig for en større gruppe. Dette er en spiral som kan brukes av alle typer kvinner, både de som har gjennomført en fødsel og de som ikke har det. Jeg fødte en sønn i 2005 og har lenge vurdert hvilken prevensjon som er best og enklest for meg. Tidligere var jeg skeptisk til innsettelsen av spiral, noe jeg absolutt ikke hadde grunn til å være. Gynekologen var veldig dyktig og hyggelig, og innsettelsen var fullstendig ufarlig. Jeg synes det var mye lettere å bruke spiral enn p-piller.

En annen grunn til at jeg setter pris på å delta, er den kostnadsfrie ekstraoppfølgingen jeg får. De ansatte på Medicus er ekstremt hyggelige og dyktige. Jeg anbefaler alle som får muligheten til å delta på en studie og få slik oppfølging om å gjøre det. Det er også fint å tenke på at man får være med på å støtte forskningen på dette viktige feltet.

Ragnhild Katrine

Jeg er med i en studie hvor man tester ut om en hormonspiral med mindre hormoner gir mindre bieffekter, slik at jenter som av ulike grunner ikke kan ha særlig høy hormondose har et velfungerende alternativ. Jeg vet ikke om jeg har testspiralen eller kontrollspiralen, slik at jeg selv ikke skal kunne påvirke resultatet.

Hovedårsaken til at jeg meldte meg på studiet kommer av at jeg selv responderer veldig negativt på hormonpreparater som p-piller ved å enten bli utrolig gretten, sliten, sur eller sterk sjalu. Eller som en fin blanding av flere. Over årenes løp har jeg prøvd mange ulike p- piller, den ene med verre bivirkninger enn den neste. Og spesielt etter at jeg gikk inn i et forhold i fjor ble dette veldig problematisk med ukontrollerbare humørsvingninger som var ut av en annen verden. Så da tilbudet kom om å prøve spiral ville jeg rett og slett ha et trygt alternativ som fungerte lokalt, og ikke skulle behandles gjennom hele kroppen.

Jeg er positivt overrasket over hvordan studiedeltagelsen er. Det er en vennlig atmosfære og trygge rammer, samtidig som alle er veldig profesjonelle. Jeg skal første året gå til gynekolog hver tredje måned, hvor jeg får gjennomført ultralydundersøkelse. Jeg føler meg veldig tatt vare på! Opplever det også som naturlig å ta kontakt dersom det skulle være noe jeg plagdes med, eller lurte på. Disse undersøkelsene blir også tilpasset når jeg har anledning til å komme.

Vibeke

Fant du ikke det du lette etter?

Se alle behandlinger

Spørsmål og svar