En naturlig prosess – selv med hjelp

Etter to mislykkede prøverørsforsøk, var Siri Årstadvold og Ivar-André R. Pedersens ønske om å bli foreldre større enn noen gang. Medicus ble løsningen for dem.

– Vi ble kjærester i 2008, og bestemte oss for å prøve å bli gravide i 2011. Etter å ha prøvd selv i ett år uten resultat, ble vi henvist til St. Olavs Hospital, forteller Siri.

På nyåret i 2014 var Siri sykemeldt etter tunge hormonbehandlinger som hadde resultert i to mislykkede prøverørsforsøk. Paret ønsket å prøve på nytt, og det raskt. På grunn av lange ventelister på St. Olavs Hospital begynte de å se seg om etter alternative løsninger, og de fant frem til Medicus på nettet.

– Vi rakk akkurat et forsøk hos Medicus før sommeren, og satte inn et befruktet egg i starten av juni 2014. Martin ble født den 3 mars i 2015, sier Siri.

Møtt med vennlighet og profesjonalitet

Hos Medicus følte de seg ivaretatt fra første stund.

– For oss var det jo en påkjenning bare å være i en sånn situasjon, men Medicus la veldig til rette for at vi skulle føle oss komfortable, sier Ivar-André.

De fikk stort sett forholde seg til det samme personalet gjennom hele prosessen, og fikk oppfølging av en sykepleier som var tilgjengelig både telefon og sms for spørsmål.

– De ansatte utstråler vennlighet og profesjonalitet, og de viste at de brydde seg og ville oss godt. Det er viktig når man er i en så sårbar situasjon, forteller han.

Et høydepunkt som Siri minnes godt, var da de satt på et rom og ventet etter egguthentingen. Plutselig banket det på døren.

– Da var det bioteknikeren som stakk hodet innom. Hun sa hun gjerne ville hilse på oss, og se ansiktene bak eggene og sædcellene som hun jobbet med, forteller Siri lattermildt.

Kvier seg ikke for å prøve igjen

Noe av det vanskeligste i en slik prosess er at andre vet svaret på om du får fremtiden du ønsker deg eller ikke, før du vet det selv, forteller paret. Men også her var Medicus til god hjelp. Befruktningen skjedde en fredag, og allerede søndag ringte bioteknikeren for å oppdatere dem på celledelingen.

– Da vi skulle få satt inn det befruktede egget, fikk vi se det først. De hentet det opp på storskjerm, og vi så at det hadde delt seg i åtte allerede. Det er ikke mange som får se barna sine på et så tidlig stadium, flirer Ivar-André.

Siri og Ivar-André har ikke noen forklaring på hvorfor det gikk så bra på første forsøk hos Medicus, men at det ble så vellykket, gjør at de ikke kvier seg for å eventuelt sette i gang med en ny runde.

– Det å skulle bli gravid er en naturlig ting som mange tar for gitt, og det kan oppleves som en skuffelse å ikke få det til. Men etter hvert ble det en naturlig ting for oss også, selv om vi måtte ha hjelp. Det hadde nok noe med den åpne holdningen som vi møtte hos Medicus å gjøre, avslutter Ivar-André.

Saken er først skrevet for Medicus’ magasin Mirakel som ble gitt ut i juni 2016.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.