”Når kan jeg teste for graviditet etter prøverørsbehandling?!”

Etter tilbakesetting av embryo (befruktet egg) ved prøverørsbehandling kommer et par nervøse uker hvor du går og kjenner etter alskens symptomer og grubler veldig på om du har blitt gravid. Et spørsmålet vi ofte får på klinikken er: «Hvor tidlig kan jeg ta en graviditetstest etter prøverørsbehandling for å få sikkert resultat?»

Blodprøve etter 14 dager
Vi anbefaler at du ikke tar graviditetstest før 14 dager etter tilbakesetting og at testen tas som en blodprøve (beta-hCG-kvantitering). Da unngår du å bli lurt ved at testen slår positivt ut på restene av hormonene fra eggløsningssprøyten. Sjansen for en slik falsk positiv test vil være høyere jo tidligere du tester, og den er høyere om du fikk Pregnyl som eggløsningssprøyte enn om du fikk Ovitrelle.

Når testen tas som blodprøve får vi et «tall» på hvor høy verdi av graviditetshormonet du virkelig har og vil kunne følge utviklingen med flere prøver dersom dette skulle være nødvendig.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.