Informasjon om vaksinering mot Covid-19 under IVF-behandling

Det er stadig flere pasienter som skal til IVF-behandling som har spørsmål angående vaksinering mot Covid-19.

På generell basis henviser vi til retningslinjene til Norsk forening for assistert befruktning(NOFAB) som baserer seg på anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI), som nylig oppdaterte sine vaksineanbefalinger for gravide

NOFAB sin anbefaling er nå følgende:

Kvinner som planlegger å bli gravide kan vaksineres, også pasienter som er under IVF behandling. Ved positiv graviditetstest anbefaler vi at vaksinering utsettes til 2. -3. trimester med mindre det er risikofaktorer hos mor eller stor smitterisiko som tilsier vaksinering i 1. trimester.  Det er ikke kunnskap som tilsier at vaksinasjon i første trimester gir risiko for verken mor eller barn, men det er begrenset erfaring.

Anbefalingen fra NOFAB baserer seg på FHI sin anbefaling som sier at:

  • Alle gravide kvinner i Norge får tilbud om vaksine mot covid-19. 
  • Det anbefales at gravide får tilbud om to doser mRNA-vaksine, og at vaksinering foregår i 2. eller 3. trimester. Gravide som tilhører en risikogruppe for alvorlig covid-19, kan også vaksineres i 1. trimester.
 

Denne anbefalingen gjelder også kvinner som planlegger å bli gravide. Ifølge FHI er det ikke nødvendig å vente med å bli gravid etter vaksinasjon. Også kvinner som får IVF-behandling kan vaksineres.

 

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.