Hvordan bli gravid raskt selv

Har dere bestemt dere for å prøve å bli gravid, lurer dere sikkert på hvordan øke sannsynligheten for å lykkes raskt?

Hver uke hjelper vi par med å bli gravid. Enten med enkle råd og tips til hvordan bli gravid selv, eller ved hjelp av avansert prøverørsteknologi. Her får dere svar på noen av de vanligste spørsmålene vi får om det å bli gravid raskt på egen hånd.

1) Hvor lang tid tar det normalt før vi blir gravid når vi prøver selv?

Statistisk sett vil 57 % ha blitt gravid selv etter 3 måneder. 72 % etter 6 måneder og 85 % etter 12 måneder. De neste to årene vil kun ca 5 % bli gravid selv. Har dere prøvd aktivt å bli gravid i ett år, anbefaler vi at dere starter utredning for å finne ut hvorfor dere ikke har lyktes. Noen vil da trenge prøverørsbehandling, mens for andre er det bare enkel tablettkur eller litt mer prøving som skal til.

2) Hva kan vi gjøre for å bli gravid raskere?

Det er kun et par dager i måneden hvor kvinnen kan befruktes, og det er under eggløsning. Det beste stedet å starte er derfor å finne ut når disse fruktbare dagene er, og det gjør dere ved hjelp av eggløsningstester og temperaturmålinger. Vanligvis er eggløsningen 12 dager før neste menstruasjon. Er syklusen lang, kommer eggløsningen sent i syklus, mens ved kortere syklus, kommer den tidligere.

Har du så uregelmessig syklus at det er vanskelig å avdekke de fruktbare dagene, kan du ta kontakt for å finne ut hva du kan gjøre.

3) Hva er tegn på at jeg har eggløsning?

Noen kjenner det på kroppen når de har eggløsning, andre merker ingenting. Tegn du kan være obs på er humørforandringer, brystspreng og seigt klart sekret fra livmorhalsen (eggløsningsslim). Noen kjenner også smerte ved eggløsning. De to siste er de mest sikre tegnene.

4) Når er det best å ha sex?

Det er viktig at det er sædceller til stede når egget løsner, så man bør ha sex før selve eggløsningen. I en normal 28 dagers syklus vil det være tilstrekkelig med samleie på dag 12 og 14. Ved kort syklus litt tidligere og ved lang syklus litt senere. Sædcellene vil være til stede og være befruktningsdyktige i flere dager. Ved bruk av eggløsningstest kan det være tilstrekkelig med sex den dagen den blir positiv.

Opplever dere vanskeligheter med å bli gravid kan en utredning av barnløshet være aktuell for dere.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.