Hjelp til å få barn – ikke nødvendigvis prøverørsbehandling!

Noen tror at det å kontakte oss for å få hjelp til å bli gravid er det samme som at nå skal du til prøverørsbehandling. Slik er det ikke.

Vi har enkle, rimelige og gode metoder som kan hjelpe par som sliter på grunn av eggløsningsproblemer. Vi kaller det enkel stimulering. Metoden går ut på at kvinnen får noen tabletter som hjelper til med eggutvikling. Vi følger opp med ultralyd for kontrollere at eggutviklingen går som normalt. Ofte hjelper vi også til med å få i gang selve eggløsningen.

Hvor mange lykkes med enkel stimulering?

Vi har analysert resultatene våre for de to siste årene for Trondheimsavdelingen og resultatene er som følger:

Oversikt over utfall ved enkel stimulering 2015 – 2016

AntallProsentUtfall
21 av 4943 %Gravide
11 av 4922 %har gått videre til prøverørsbehandling (IVF)
17 av 4935 %Forsøker fortsatt eller har andre utfall

Mange av de som befinner seg i gruppene ”IVF-behandling” og “forsøker fortsatt” vil bli gravid på et senere tidspunkt.

En god og grundig fruktbarhetsutredning – en forutsetning

Det første man må gjøre hvis man skal hjelpe par på denne måten er å gjøre en god fruktbarhetsutredning. Vi undersøker alle forhold grundig for å være sikker på at denne typen behandling er hensiktsmessig. Dette inkluderer for eksempel en undersøkelse av egglederfunksjonen hos kvinnen og sædkvaliteten hos mannen.

Hvis årsaken er til at dere ikke blir gravid bare kun skyldes problemer med eggløsningene kan vi anbefale denne behandlingen. Det forutsetter åpne eggledere og normal sædkvalitet.

Hvorfor ikke rett på prøverørsbehandling (IVF)?

Prøverørsbehandling er en svært god og effektiv behandlingsmetode mot barnløshet, men vi ønsker å hjelpe par på den beste måten akkurat for nettopp dem. Prøverørsbehandling koster mer, krever mer og er generelt en langt mer inngripende og omfattende behandling. De parene vi mener har gode muligheter for å bli gravid med enkel stimulering anbefales dette, men typen behandling besluttes i dialog med paret. Hvis for eksempel kvinnen har en høy alder og de har prøvd lenge, vil vi kanskje likevel anbefale prøverørsbehandling.

Sliter dere med å bli gravid? 
Ta kontakt med oss for en fruktbarhetsutredning.

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.