Fruktbarhetsutredning

Fruktbarhetsutredning handler om å finne ut hvorfor dere ikke har blitt gravide. Resultatet forteller oss hva neste skritt bør være: En form for assistert befruktning, en enkel pillekur – eller kanskje litt mer prøving på egen hånd.

Grundig utredning tilpasset dere

Vår utredning kjennetegnes av to ting: Den er grundig gjennomført og alltid individuelt tilpasset paret. Samtidig er den effektiv, slik at dere raskest mulig kan komme i gang med neste steg. Har dere tidligere vært gjennom utredning, og kanskje også behandling, ser vi an hva som eventuelt trengs av videre undersøkelser.

Vi utreder både mannen og kvinnen. Årsaken ligger like ofte hos ham som hos henne.

Slik går vi frem:

  • Fyll ut pasientopplysningsskjemaet, slik at vi får opplysningene vi trenger.
  • Vi ringer etter 1-2 dager med mer informasjon og for å booke en konsultasjon.
  • Kvinnen mottar rekvisisjon i posten for en blodprøve som hun kan ta hos oss eller en annen gynekolog/lege.
  • Begge møter til konsultasjon, hvor vi har satt av god tid til samtale og undersøkelser. Her utfører vi en gynekologisk undersøkelse på kvinnen, og mannen får tatt blodprøve og levert sædprøve.

Bor dere langt unna?

Dere kan få hjelp med utredning uten å måtte reise hit. Vi har samarbeidspartnere i hele landet som kan ta prøvene og undersøkelsene. Prosessen starter på samme vis, ved at dere fyller ut pasientopplysningsskjemaet.

Start fruktbarhetsutredning

Har du spørsmål om fruktbarhetsutredningen, kontakt oss gjerne for en prat.

Hvis du vet at dere ønsker å starte en slik utredning, fyll ut skjemaet under. Vi ringer dere innen kort tid med en plan for veien videre (normalt innen 1-2 arbeidsdager). Skjemaet er sikret og i henhold til normen for informasjonssikkerhet.

Vi har ingen ventetid og du trenger ikke henvisning.