Endometriereseksjon og prøverørsbehandling

Kvinner kan ha forskjellig tykkelse på livmorslimhinnen omkring eggløsning uten at dette har betydning for om de blir gravide eller ikke. Hos noen kan livmorslimhinnen måles til 7 mm, mens andre kan ha en slimhinne som måler 10 eller 12 mm.

Vi får en del henvendelser fra kvinner som har fått behandling som ødelegger eller fjerner livmorslimhinnen. Dette kalles gjerne endometriereseksjon eller endometeriekoagulasjon. Kvinner som har fått behandling som ødelegger eller fjerner livmorsslimhinnen kan også framvise et «endometrieekko». Dette vil være tynt, og representerer ikke en normal livmorsslimhinne hvor det vil oppstå graviditet. Derfor vil det heller ikke være hensiktsmessig å tilby prøverørsbehandling.

 

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

2 kommentarer

 1. Hei! Vi er da et «jentepar» som ønsker barn. Vi har sett for oss at vi bruker egg fra en av oss, befrukter det og så setter det inn i den andre av oss. Slik vil da begge delta på å være «biologiske» mødre til barnet vårt.
  Er dette mulig? Regner med det kanskje regnes som eggdonor/surrugratmor… Vi er enige om dette, å vil være sammen om barnet slik vanlige par gjør.
  Er dette helt umulig i Norge?

  Mvh Elisabeth

  1. Hei Elisabeth
   Det er helt umulig i Norge, men ikke teknisk umulig så lenge alle andre forhold er normale. Kontakt «Ønskebarn«, de sitter med mye informasjon om behandlinger og behandlingssteder, kansje de kan hjelpe dere. Hos oss må dere akseptere egne egg og ikke – anonym sæddonor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.