Gynekolog Åsmund Mjøen-Vigeland

Åsmund Mjøen-Vigeland

Gynekolog

Om meg

Jeg er spesialist i kvinnehelse og fødselssykdommer, med subspesialisering i mannlig og kvinnelig fertilitet. Siden 2016 har jeg jobbet ved Oslo universitetssykehus, hovedsakelig med ufrivillig barnløse, gravide og fødende, fram til jeg startet hos Medicus i 2024.

Ved Medicus jobber jeg som gynekolog og fertilitetslege. Her hjelper jeg kvinner med generelle gynekologiske problemstillinger, og hjelper par og single med å oppfylle drømmen om ønskebarnet. Jeg er opptatt av at pasientene skal føle seg ivaretatt og trygge, og at de opplever å bli forstått og få svar på de spørsmålene de lurer på.

Jeg har selv stått i prøverørsbehandling i 4 år før det lyktes med å oppnå drømmen om å få barn, så jeg vet litt om hvordan det er å være ufrivillig barnløs. Mitt beste råd til single og par som prøver å bli gravide er å legge en plan for ulike utfall underveis i behandlingen, om man f.eks. ikke blir gravid etter første forsøk eller opplever en spontanabort, så er det bra å ha en plan for hva man skal gjøre. Det er også viktig å tørre å snakke høyt om vanskelige spørsmål, og å ta kontakt med oss for å få hjelp til å sortere tanker og spørsmål. Vi er her for dere!