Veiledning som en integrert del av prøverørsprosessen

For deg som er ufrivillig barnløs, kan det være en fremmed tanke å skulle komme til samtale hos terapeut/veileder. Kanskje fordi du ser samtaleterapi som synonymt med det å være ha store og sammensatte emosjonelle utfordringer.

Jeg vil påstå at ufrivillig barnløse er en ressurssterk gruppe, som inntil den uventede situasjonen har ansett seg selv som velfungerende mennesker. Barnløsheten er for de fleste helt uventet og reaksjonene også uventede. Å være ufrivillig barnløs er en utfordring som en verken kan betale eller snakke seg ut av. Så uansett hvor velfungerende du er, er dette en situasjon som kan vekke ukjente følelser og reaksjoner hos deg. Følelser som ofte omtales som «så langt fra den jeg egentlig er».

Kanskje har du laget deg en mening med situasjonen, for å takle spenningen, sorgen, frustrasjonen og savnet? Kanskje har følelsene blitt rettet mot en person? En venninne som har blitt gravid, eller noen i familien? Kanskje møter du på følelser som bitterhet, misunnelse og urettferdighet?

Dette er reaksjoner som jeg som terapeut anser som normale i prosessen, men likevel kan du som ufrivillig barnløs føle deg «unormal».

Det kan derfor være viktig med veiledning i prosessen. Du har mulighet til å få støtte og verktøy til å takle eventuelle følelsesmessige utfordringer.

Du er ikke syk selv om du kommer til samtale! Du ser nytten av å tenke forebyggende. Forebyggende i forhold til emosjonelle utfordringer og parforholdet. Og til slutt, kanskje det viktigste, bevare styrken og overskuddet til ønskebarnet.

Hos Medicus har du mulighet til å få veiledning gjennom hele prosessen.

Velkommen!

Ta et skritt ut av hverdagen og snakk om det som egentlig opptar deg!

Print
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *