Få hjelp med plager i overgangsalderen

Digital konsultasjon – Hjelp for plager og symptomer i overgangsalderen

Opplever du plager i forbindelse med overgangsalderen? Vi har lang erfaring med å utrede, veilede og hjelpe kvinner med å minske og bli kvitt plager under overgangsalderen. Solveig Tingulstad er én av våre dyktige gynekologer som har ekspertise på plager i overgangsalderen.

Solveig jobber ved vår klinikk i Trondheim, men du kan også booke en digital konsultasjon med henne, dersom du bor langt unna – eller kun ønsker en prat om dine plager i første omgang. 

Book digital konsultasjon med Solveig

Overgangsalderen, ofte kalt menopausen, er perioden før og etter siste menstruasjonsblødning, og inntreffer vanligvis i 45-55 års alderen.

Da forsvinner kjønnshormonet østrogen, og mange opplever ulike grader av plager som disse: Hetetokter og svettetokter Blødningsforstyrrelser Forandringer i slimhinner Psykiske symptomer, som nedstemthet, søvnløshet og dårligere konsentrasjon

Den hormonelle forandringen påvirker også skjelettet. Det kan føre til lavere beinmasse og i noen tilfeller benskjørhet, noe du bør være obs på om du har benskjørhet i familien. Behandling kan også motvirke det.

Mange får god hjelp av hormonbehandling i form av preparat eller plaster, og det forskyver ikke plagene til senere, slik mange tror. Vi har også lokal behandling mot plager med slimhinneforandringer.

Se alle tjenester

Spørsmål og svar