Hjelp med eggløsning

Vi har lang erfaring for å hjelpe til ved problemer med eggløsning. Manglende eggutvikling eller eggløsning undersøker vi normalt gjennom en tilpasset fruktbarhetstest. Vi tar da blodprøver for å kartlegge kvinnens hormonprofil, og siden du sannsynligvis ikke har regelmessig syklus kan prøvene tas når som helst.

Vi sjekker hormonene FSH, LH, prolaktin, østradiol, TSH, FT4, testosteron, SHBG, DHEA, AMH og andostendion. Disse prøvene vil avdekke om hva som eventuelt kan være galt og hva vi kan gjøre noe med. Vi gjør dette normalt sammen med en mer fullstendig fruktbarhetstest hvor vi også undersøker mannens sædkvalitet og kvinnens egglederfunksjon.

Hvis vi finner at det er problemer med eggløsning forsøker vi med en enkel tablettbehandling. En behandlingsserie består av tre behandlingssykluser. Hensikten med behandlingen er å finne hvilken dose av preparatet kvinnen må ha for å få eggutvikling og eggløsning. Dersom vi ikke finner at det har vært eggutvikling og eggløsning på den laveste dosen økes denne i neste syklus. Blodprøven som skal vise om det har vært eggutvikling og / eller eggløsning tas på 20.syklusdag. Kvinnen ringer oss 3-4 dager senere for å få vite om den dosen hun brukte passet for henne. Hvis det blir behov for flere tabletter eller blodprøverekvisisjoner vil kvinnen få dette i ettertid.

Virkning

Mange kvinner som ikke har eggutvikling og eggløsning vil oppleve at eggstokkene begynner å fungere normalt på enkel stimulering, kansje så mange som 70 – 80 %. De som ikke responderer på behandlingen kan få tilbud om å forsøke stimulering med hormonet FSH i lave doser.

Bivirkninger

All stimulering av eggstokkene øker sjansen for å flerlinger om man først blir gravid. Likeledes kan det selv ved så enkel stimulering som med Pergotime eller Femar, en meget sjelden gang oppstå hyperstimuleringssyndrom (OHSS).

Vårt tilbud

Vi tilbyr to varianter av enkel stimulering. Den enkleste varianten består av oppfølging med blodprøver på 20. syklusdag for å sikre at det har vært eggutvikling og / eller eggløsning. Den andre varianten inkluderer ultralydoppfølging for vurdering av eggutviklingen og anbefaling om måling av eggløsningshormonet (LH) i urin fra en gitt dag for å sikre best mulig tidspunkt for befruktning.

Ønsker du å prate med oss om hjelp med eggløsning?

Ring oss eller bruk kontaktskjema under så ringer vi deg.