Inseminasjon

Assistert befruktning er navnet på to måter vi kan hjelpe dere. Noen ganger hjelper vi med prøverørsbehandling (IVF), andre ganger kan det være aktuelt med behandling ved inseminasjon (AIH).Hvis mannen har kraftig nedsatt sædkvalitet bruker vi en befruktningsmetode som kalles mikroinjeksjon (ICSI). Da gir vi sædcellen litt ekstra hjelp ved å injisere den direkte inn i egget.

Inseminasjon er en enklere form for behandling som vi benytter hvis mannens sædkvalitet er normal og kvinnens eggledere er åpne. Her føres rensede sædceller inn i livmoren ved hjelp av et tynt og mykt kateter.

Medicus tilbyr inseminasjon med donorsæd til heterofile par der mannen ikke har sædceller, eller til lesbiske par som ønsker å få barn.

Forundersøkelser og alternativer

Enten dere i første omgang kun ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten, eller dere tror eller vet dere har behov for hjelp, har vi et tilbud for dere som prøver å bli gravid.

En fruktbarhetssjekk er et tilbud for deg som ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten fordi du er bekymret eller ønsker å vite mer om din fruktbarhet for å bedre kunne planlegge når dere skal få barn. En utredning er mer grundig og tar sikte å finne årsaken til at dere ikke blir gravid. Noen gang finner man i utredningen at det er behov for behanding for å bli gravid, og da har vi et tilbud om assistert befruktning, det vil si inseminasjon eller prøverørsbehandling.

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning i over 12 år. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

Kontakt

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med assistert befruktning? Ring oss på 73 87 14 70 eller fyll ut kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg.