Infertilitetsbehandling

Infertilitetsbehandling består av flere ulike metoder vi kan hjelpere dere med hvis dere sliter med å bli gravid. Den meste kjente metoden er kanskje prøverørsbehandling, men noen ganger er det også aktuelt med noe som kalles inseminasjonsbehandling.

Prøverørsbehandling er en metode der kvinnen stimuleres med hormoner slik at hun produserer flere egg. Eggene hentes ut og befruktes i laboratoriet. Etter noen dager føres et befruktet og delt egg (embryo) tilbake til livmoren.

Hvis mannen har kraftig nedsatt sædkvalitet bruker vi en befruktningsmetode som kalles mikroinjeksjon. Da gir vi sædcellen litt ekstra hjelp ved å injisere den direkte inn i egget.

Ofte får vi flere befruktede og delte egg av god kvalitet ved infertilitetsbehandling. Vi setter normalt tilbake ett, mens de resterende fryses ned. Disse kan vi tine og sette tilbake i senere naturlig eller lett stimulert syklus. Dette kalles FER (tilbakesetting av fryste tinte embryo).

Slik hjelper vi dere med infertilitetsbehandling

Enten dere i første omgang kun ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten, eller dere tror eller vet dere har behov for hjelp, har vi et tilbud for dere.

En fruktbarhetssjekk er et tilbud for deg som ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten fordi du er bekymret eller ønsker å vite mer om din fruktbarhet for å bedre kunne planlegge når dere skal få barn. En utredning er mer grundig og tar sikte å finne årsaken til at dere ikke blir gravid. Noen gang finner man i utredningen at det er behov for infertilitetsbehanding for å bli gravid, og da har vi et tilbud også for dette.

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som prøver å bli gravid gjennom utredning og behandling med assistert befruktning i over 12 år. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

Kontakt

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med assistert befruktning? Ring oss på 73 87 14 70 eller fyll ut kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg.