Hvordan bli gravid?

Opplever du vanskeligheter med å bli gravid? Du er ikke alene, faktisk møter ett av syv par på utfordringer knyttet til hvordan bli gravid. Årsakene til at et par ikke blir gravid kan være flere. Kvinnen kan for eksempel ha skadete eller blokkerte eggledere, få egg igjen eller lav kvalitet på de eggene som er igjen. Mannen kan ha nedsatt sædkvalitet.

Heldigvis finnes det hjelp for de fleste.

Det fins hjelp når du ikke blir gravid

Enten dere i første omgang kun ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten, eller dere tror eller vet dere har behov for hjelp, har vi et tilbud for dere som har spørsmål om hvordan bli gravid når dere ikke lykkes på egen hånd.

En fruktbarhetssjekk er et tilbud for deg som ønsker å sjekke hvordan det står til med fruktbarheten fordi du er bekymret eller ønsker å vite mer om din fruktbarhet for å bedre kunne planlegge når dere skal få barn. En utredning er mer grundig og tar sikte å finne årsaken til at dere ikke blir gravid. Noen gang finner man i utredningen at det er behov for behanding for å bli gravid, og da har vi et tilbud om assistert befruktning.

Hvordan bli gravid med assistert befruktning?

Mange lurer på hvordan man blir gravid med assistert befruktning. Assistert befruktning er en prosess der man ved hjelp av medisiner stimulerer kvinnen slik at hun utviklerer flere egg. Deretter setter man eggløsningssprøyte og møter opp på klinikken for å hente ut eggene. Etter uthenting av eggene befruktes de på laboratoriet og dyrkes videre noen dager der. Deretter møter man opp på klinikken etter 2-3 dager og får et befruktet egg (embryo) satt tilbake.

Tips til hvordan bli gravid på egen hånd

Det fins mange tips til hvordan bli gravid på egen hånd, noen bedre dokumentert enn andre. Her er noen av våre tips som vi mener det kan være fornuftig å følge hvis man lurer på hva man kan gjøre selv for å bli gravid:

  • hyppig samleie rundt eggløsningstidspunktet
  • følg med menstruasjonssyklusen din og kartlegg når du har eggløsning – til dette kan du f.eks. bruke eggløsningstester
  • tilstreb en normal vekt, overvekt og undervekt kan gjøre det vanskeligere å bli gravid

Om Medicus

Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Vi har hjulpet kvinner og par som lurer på hvordan man blir gravid når ting ikke går på den «vanlige» måten siden 1997. Vi har mange erfarne fagpersoner – hils på noen av dem under.

Kontakt

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med assistert befruktning? Ring oss på 73 87 14 70 eller fyll ut kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg.